NM for ungdomslag 2019

      Kommentarer er skrudd av for NM for ungdomslag 2019

Konnerud har arrangert NM for ungdomslag 01-03.03.

Det ble spilt i 3 klasser, barn (inntil 13 år), junior inntil 20 år og U26 (under 26 år) Konnerud deltok med 5 av 6 spillere på et mixlag i juniorklassen, der det også deltok en spiller fra Drammens SKU. Konneruds spillere var Erik, Fredrik, Mathias, Aksel og Ted. Her var Helmer stødig lagleder. Etter uavgjort mot Gjøvik, ble det et lagpoeng, og 20 plass i juniorklassen. Toppscorer på laget ble Erik, med 2,5 poeng.

Det andre laget til Konnerud stilte i U26, med Tias og Villum som egentlig hører hjemme i yngste klasse, og Emma som kunne spilt junior. Når de plutselig skulle spille sammen med lagkaptein Anders, som er 20, måtte hele laget opp i U26. Dette førte til at de var garantert sølv i klassen, siden Bærum var eneste andre klubb med U26 lag. U26 måtte derfor spille sammen med junior. Med dette aldersspredte laget klarte Konnerud å samle 7 av 12 mulige lagpoeng, og endte på 7. plass i den kombinerte junior/U26 gruppen, med 13 individuelle poeng. Dette var plassen bak Bærum U26 som tok 8 lagpoeng og 14 individuelle. Anders, Emma og Villum scoret godt over forventet, og tok med seg mange ratingpoeng hjem. Tias spilte også godt, men var uheldig med at spillerne han slo var uratede, slik at det ble et lite ratingtap for han.

Anders mot Lucas Ranaldi, med Emma i bakgrunnen

Det sterkeste enkeltresultatet av Konnerudspillerne var det Anders som sto for, da han i runde 3 holdt FM Lugas Ranaldi fra 1911 (2270) til remis i et langt parti der damene ble på brettet til siste slutt.

U26 klassen ble således vunnet av Bærum foran Konnerud.

Konneruds og Bærums U26 lag

I juniorklassen var 1911-1 ustoppelige, med 12 av 12 mulige lagpoeng, og 22,5 lagpoeng av 24 mulige. På de neste plassene fulgte OSSU 1 med 10 lagpoeng og Alta junior med 9 lagpoeng

Alta, SK1911U-1 og OSS 1 i juniorklassen

Barneklassen ble vunnet av Smeaheia Barn 1, med 10 lagpoeng og 18 individuelle, foran Bærum Elite med 10 lagpoeng og 16,5 individuelle. På tredjeplass fulgte Nordstrand SKU 1 med 8 lagpoeng, kun et halvt individuelt poeng foran Haukås.

Smeaheia Barn 1

Arrangementsmessig gikk det tålelig bra, og vi er godt fornøyd med gjennomføringen, selv om vi hele tiden lærer, og håper å kunne tilby et ennå bedre arrangement under NM for skolelag, og under Drammen sjakkfestival.

Dessverre ble vi plaget med problemer med Turneringsservice under fredagens runde. Selv om vi la ut oppdateringer hele tiden, og det syntes på forsiden, fikk man opp en gammel oppdatering det meste av kvelden. Disse problemene slapp ikke før runden var ferdig. Dessverre var ikke hotellets luftanlegg like effektivt som det har vært under tidligere arrangementer og vi måtte lufte en del manuelt.

På den positive siden ser vi at registreringen gikk smertefritt, og vi var i rute hele turneringen, med unntak av siste runde da et parti trakk ut i runde 5. Vi sendte dessuten 20 partier direkte fra hver runde, uten problemer, til tross for stor pågang på webhostens servere.

Fulle resultater kan finnes i TS: http://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=NMforUngdomslag2019-KonnerudSjakklubbsUngdom