Jon i føringen

      Kommentarer er skrudd av for Jon i føringen

I 6. runde av klubbmesterskapet ble det noen ordentlige heisapartier, og mange grove bukker.

På toppbordet møttes Svein Erik og Jon R, i et parti der Jon hadde litt å hevne fra høstturneringen. I dette partiet utviklet det seg til en teoriduell i avslått dronninggambitt. Til og med trekk 15 fulgte partiet kjente stier, i en hovedvariant som aldri har gitt svart seier på høyt nivå. Med 15. … Df6 brøt Jon med all kjent teori, og kunne gitt Svein Erik en grei fordel etter det kritiske f4. Når Svein Erik ikke spilte det, ble det remis allerede i trekk 20.

Vidar fikk brikkene til å flyte mot Jon Ø, som ble for passiv i en klassisk fransk. Etter 10. … Te8 ble svarts stilling sakte men sikkert en tvangstrøye, og når Vidar fikk slå inn på f7 med dama, var det bare et tidsspørsmål når alt raste sammen.

Partiet mellom Karl Anker og Thorgrim ble et Bird parti, som ble alt annet enn kjedelig. Komplikasjonene ble etter hvert så store at ingen av spillerne egentlig hadde kontroll. Med Stockfish sitt objektive blikk, kan man si at begge spillere flere ganger under veis i partiet vekselvis sto til tap eller seier. Når kruttrøyken la seg, var det Karl Anker som kom ut i et vunnet sluttspill og kunne innkassere helpoenget.

Tias hadde kommet seg opp på bord 6, der han møtte Anders som hadde hatt litt dårlig poengmessig uttelling etter å ha møtt de tre høyest ratede spillerne i turneringen på rad. Når Tias bukket løper i trekk 7, ble det vanskelig å tukte treneren.

Torfinn fikk det vanskelig i åpningen mot Kent, men forsvarte seg seigt fram til Kent bukket løper. Da var det vanskelig å omstille seg til å spille på angrep, og etter et par bukker kunne likevel Kent ta med seg hele poenget hjem.

Geir spilte fornuftig og trygt i åpningen mot Helmer, men etter et par unøyaktige trekk fikk Helmer initiativet og spilte seg opp en svært god stilling. Etter en bukk av Helmer med 25 … Teg6 kunne Geir avgjort direkte med Te5. Når han valgte feil plan, ved å ofre kvalitet, sto partiet og vippet. Det avgjørende ble at Helmer byttet av to tårn for dame. Da ble Helmers dame for svak mot springer tårn og fribonde.

I partiet mellom Morthen og undertegnede, fikk Morthen bursdagsgave, en dag på etterskudd, i form av en løper. Dermed var det bare å pakke sammen tidlig.

I kveldens siste parti ble Abdulrahman for sterk for Julian, som spiller greit i åpningen men får litt problemer når det blir taktisk.