NM i hurtigsjakk for seniorer 2023

Kommentarer er skrudd av for NM i hurtigsjakk for seniorer 2023

17. og 18. november 2023 arrangerte Konnerud Tempo sjakklubb, Norgesmesterskap i hurtigsjakk for seniorer.
Det ble spilt i 2 klasser 50+ og 65+. Spilletiden var 20 minutter pr. spiller parti, med 10 sekunders tillegg fra trekk 1. I 65+ endte det med 27 deltagere, mens 50+ fikk 22 deltagere.

I 65+ var FM Sverre Heim stor ratingfavoritt, men det knyttet seg usikkerhet til sjakkformen hans, etter mange år med kun noen få seriesjakkpartier i konkurransesammenheng.  Denne usikkerheten ble feid til side fra første parti, med god posisjonsforståelse og taktisk blikk. Til slutt endte han opp med 8,5/9, etter å kun ha avgitt en remis mot arrangøklubbens Vidar Taksrud i runde 3. Tabelltoppen ble lånt bort til FM Ole Christian Moen, fram til runde 6, da Heim slo Moen i deres innbyrdes oppgjør. Dermed tok Moen 2. plassen med 8/9, mens regjerende norgesmester i 65+, Einar Hamre fra Drammens, rundet av pallen med 6/9.

Vår egen, Vidar Taksrud, tok til slutt 8. plass med 5/9. Han hadde god flyt med de hvite brukkene, og tok 3,5/4 med dem. Dessverre ble det litt tyngre med de svarte brikkene, men en stor opptur med remis mot turneringsvinneren med svarte brikker.

I 50+ ble det langt jevnere, og ledelsen skiftet flere ganger. i løpet av dag 2. Ivar Areklett som ledet med 4,5/5 etter første dag, tok kun et halvt poeng dag 2 og havnet utenfor pallen. Til slutt var det Raad Mirza fra Fredrikstad som kunne feire etter 3,5/ 4 andre dag, og 7/9 totalt. På andreplass fulgte Alex Borch fra Bærum med 6,5 mens Øystein R. Andersen fra Stjernen rundet av pallen, med 6 poeng.

Beste lokale spiller i klasse 50+, ble Frode Skjemstad fra Eiker, som hadde en litt ujevn dag 1, med 2,5/5. Med 3/4 dag 2 ble det 5,5/9 og 6. plass på samme poengsum som 4. plass. Med litt mer flyt i siste parti kunne Frode fort vært på pallen.