Oppsummering av åpen klasse i klubbmesterskapet 2024

      Kommentarer er skrudd av for Oppsummering av åpen klasse i klubbmesterskapet 2024

Klubbmesterskapets åpne klasse er ferdigspilt, etter 10 runder sveitser, og klubbmesteren er kåret, etter en jevn turnering, der ledelsen vekslet flere ganger under veis.

Årets klubbmester ble Leon, som endte opp med 8 poeng på de 10 rundene. Leons spillestil er kompromissløs, noe som gjenspeiles av 8 seire og 2 tap, men ingen remiser. Ingen kan beskylde Leon for å spille kjedelig! Hans to tap kom mot Dmitry og Aidas fra Eiker, som ble nummer 2 og 3 i turneringen

2. plassen gikk til Dmitry som endte opp med 7,5 poeng. Han ledet alene foran siste runde, og hadde matchball mot Anders, som først ofret en bonde på g2, deretter en springer på f5, uten nok kompensasjon. Med riktig spill skulle Dmitry bare sikre seieren. Dessverre overså han et matt motiv, og partiet og klubbmestertittelen forsvant som dugg for solen.

Aidas fra Eiker, som prøvde seg hos oss for første gang, var et hyggelig bekjentskap. Han avsluttet med 7 poeng, og 3. plass, med bedre kvalitet enn Anders. Han gjorde kunststykket å slå begge spillerne foran seg på tabellen, samt Christian som var turneringens tredje høyest ratede spiller, men med litt variabelt spill ble det også 3 tap mot motstandere bak på tabellen. I likhet med Leon har spillestilen vært kompromissløs, og ingen partier har endt remis. Det har resultert i en ratingfremgang på sterke 79 poeng, og sammen med NM for klubblag og klubbmesterskapet i Eiker vil Aidas nå passere 2000 i rating. Her er Aidas vinstpartier mot turneringens to høyest ratede spillere:

Anders tok også 7 poeng, men møtte noe svakere motstand enn de andre i toppen. Denne gangen ble det litt mange remiser, men turneringen ble reddet av en sterk rekke av 4 seire på de 4 siste rundene. Han endte dermed så vidt over forventet score, og en ratingfremgang på 6 poeng. Med kun et tap var Anders spilleren med færrest tap i turneringen, men 4 remiser bringer han opp på toppen av remis statistikken.

Villum hadde tøff motstand gjennom hele turneringen, og møtte alle spillerne foran seg på tabellen, samt nummer 6 og 7 i turneringen. Han måtte nøye seg med 5 plass og 6,5 poeng, noe som likevel ga en ratingfremgang på 40 poeng. Sammen med ratingfremgangen fra NM for klubblag vil Villum nå starte landsturneringen med en rating over 2000. Gratulerer som klubbens 5. mesterspiller. Med videre fremgang lover dette godt for seriesjakklaget til høsten! 

Med 6,5 poeng og litt svakere kvalitet enn Villum, endte Christian som hadde en litt svakere turnering enn vanlig. Han endte opp ca. et poeng under forventet score, og måtte avgi noen ratingpoeng, men kjenner vi han rett, kommer han sterkere tilbake til høsten.

På 7. plass med 6 poeng, kom vårt ferskeste medlem, Elias. Han har i turneringen representert Holmestrand, men har nå meldt overgang til Konnerud Tempo. Som en av de lavere ratede spillerne i turneringen, slo han meget godt fra seg, og med 2,5 poeng over forventet score blir ratingfremgangen sterke 101 poeng. Sammen med en ratingfremgang på 50 poeng i holmestrandsmesterskapet, lukter Elias på 1900 i rating til høsten. Det er gledelig å se at de unge spillerne begynner å utfordre de etablerte, og gi oss troen på at vi kan bli en klubb å regne med i seriesjakken fremover.

På 5,5 poeng fulgte Steinar L, Svein Erik og Gunnstein, hvorav Steinar og Gunnstein hadde den største ratingfremgangen. Det sterkeste enkeltresultatet var det Steinar som sto for, ved å holde Dmitry til remis, i et skikkelig kampparti i runde 2.

Turneringens nest største ratingvinner, ble Steinar V på 5 poeng, og 11 plass. Steinar som spilte sin andre langsjakkturnering, og ble nummer 3 i B gruppa i høstturneringen, overbeviste nå med 50% score. Hans beste enkeltresultater var seier mot Vidar og remis mot Anders, noe som førte 84 ratingpoeng inn på kontoen. Det er morsomt å se at man kan starte med turneringssjakk i voksen alder, og spille seg godt opp i klassesystemet.

Frode, fra Eiker, og Marcus tok også 50%, og hadde ratingfremgang. Mest fornøyd av disse er nok Marcus som scoret 2 poeng over forventet, og innkasserte nesen 40 ratingpoeng, mens Frode scoret som forventet, men hadde mange stillinger under veis som kunne gitt uttelling. Han åpnet turneringen med 5 av 6, og tapte de 4 siste mot spillere som plasserte seg blant de 5 beste i turneringen. Frodes beste enkeltresultat var å slå klubbkamerat Aidas i deres innbyrdes oppgjør.

Det er veldig gledelig å se hvor mye kampsjakk som har vært vist i løpet av turneringen. Kun 11 av 100 partier har endt remis. Dette gir altså 11% remiser i hele turneringen, noe som er eksepsjonelt lavt i dagens sjakk. Dette gir severdige partier, og mye interessant å se på i ettertid. Et annet høydepunkt er fremgangen til de unge spillerne. Elias, Aidas og Villum gjør stor fremgang i spillestyrke, og øker stadig i rating. Det er nok bare et tidsspørsmål før vi ser dem på toppen av resultatlistene i klubbturneringene. Aidas ble sågar klubbmester i sin egen klubb Eiker, og Elias i sin tidligere klubb Holmestrand. Når også Anders stadig nærmer seg mesterstyrke, og er på sin høyeste spillestyrke noen sinne, ser det ut til at vi fremover kan få stadig sterkere klubbturneringer, som kan trekke til seg enda flere gjestespillere fra naboklubber som ønsker seg sterk motstand.

Dette sammen med våre flotte spillelokaler, der utstyret kan stå fremme hele tiden, og medlemmene når som helst kan komme innom å spille utsatte partier, borger for enda flere sterke og koselige klubbturneringer fremover. 

Klubbkveldene berikes ytterligere av den fantastiske serveringen, som Line og Jon står for. Noe som knytter oss enda sterkere sammen som klubb