Grp. A 6 runde og utsatte i Grp. B

      Kommentarer er skrudd av for Grp. A 6 runde og utsatte i Grp. B

Onsdag ble samtlige partier i runde 6 for gruppe A gjennomført og 4 utsatte partier fra gruppe B. 

Dagens store overraskelse var Thorgrim sin seier mot Vidar. 73-66 i presisjon og Vidar har to perioder under spillet som fordelen spilles bort og Thorgrim kommer på offensiven I stedet for å bytte dronning og gå inn med liten fordel i sluttspillet går Vidar for det som kan se ut som et godt angrep med 31. Dxc3, men det holder ikke og Thorgrim får heldig seier for andre uke på rad. 

Leon tok seg av forrige ukes store mann Andre men holdt på å gi bort fordelen etter 31.g4. Her viser analyse at fordelen på å spille g og h bonden er enorm i denne stillingen, men hvordan skal vanlige folk se dette så enkelt… Andre gav dessverre bort muligheten til å holde følge igjen etter bare å sette løper på b4 i trekk 29 i stedet for d6. Kanskje Anders kan fortelle dette oss dette en kurskveld?

Anders fikk en seier mot Villum denne onsdagen etter en fordel som bygget seg større utover kvelden og matt ble unngåelig. 

Jon spilte også sakte og sikkert ned Marcus, som dog holdt en nøyaktighet på 88, men en bukk holdt til at Jon igjen kom inn i kampen og styrte inn seieren.

En på forhånd annonsert godkamp var Steinar mot Andreas. Steinar viste at han har nivå inne når han får spilt jevnlig og slapp aldri Andreas seriøst inn i kampen. 

Dag slo tilbake etter noen triste kvelder med å slå Lurdalen. Partiet er ikke lagt ut ennå, men viser at han kom godt ut fra startblokkene og holdt press hele veien og kunne styre inn sesongens andre seier. 

Leon leder med 5/6, Anders 4,5/5 og Jon har 4/4 og Vidar 4/6.

I gruppe B ble det spilt Per-Arne mot Håvard hvor sort holdt jevnt trykk og sikret seier greit til slutt. Bjørn mot Mats ble et jevnt parti med mye brikker frem til Bjørn bukket og Mats sikret seg 2/2 frem til nå. Geir T spilte sitt andre parti for sesongen og etter litt startvansker mot Samimy fikk han fordel etter 13. … Lxf3 og gir den aldri fra seg. Partiet Halldor mot Robert var også jevnt helt frem til 40. Txa2. I stedet for å bytte tårn skulle Robert spilt Tg3 og slik holdt tårnet på brettet og gått inn i likt sluttspill med 3 mot 4 bønder, men uten tårn vinner Halldor rimelig greit til slutt. 

Partiet Formann mot Far er ikke lagt ut ennå, men ble et parti fullt av følelser og berg og dal bane. De sterkeste følelsen oppstod i stillingen etter 24. .. b4 har Roger en fordel dersom han gjør som følelsen sier og slår på f5 med springer, men i stedet blir litt passiv. Fordelen holdt til også tiden ble knappere og spilte 31. Txd5. Dette var et godt trekk en stund før, men nå ble det helt feil tidspunkt og Geir K overtok kommandoen. Roger hadde mulighet til å utjevne til Remisstillingen, men med 10 sekunder igjen havnet springer på feil sted i trekk 35. En plutselig innskytelse om å løse sjakkens evige mysterium slo ned og det ble motbakke en stund til og med 51. Sd1 har Geir muligheter med matt i 8. Men klokka tikker også for Far denne kvelden og etter noen avbytter i Roger sin fordel står de i sluttspill med Springer og bonde mot Tårn og bonde. Det ble etter fire intense timer og mye stønn og grynt fra Formann inkludert rastløs gange i lokalene en uavgjort begge kunne leve godt med.