Flere utfordrere med seire i 1. runde i Klubbmesterskapet 2023

      Kommentarer er skrudd av for Flere utfordrere med seire i 1. runde i Klubbmesterskapet 2023

Etter å ha samlet sjakkfamilien i Drammen i helgen var det tid for å åpne vårens vakreste eventyr som Far Kvalsvik kaller det – årets Klubbmesterskap i Konnerud Tempo sjakklubb.

Vi samlet 31 spillere i år. Noen faste innslag savner vi igjen, men tre ferske medlemmer gleder oss. Denne første kvelden kom også tre generasjoner innom for å se og fikk prøve seg mot Håvard og Mats på bakrommet. De to eldste genersjonene spilte 1-1 i begge kamper og her lukter vi nye konkurrenter. 

Gruppe A består i år av 12 spillere som spiller Berger-turnering. 

Første kveld fikk vi avviklet fire av seks kamper. Jon-Anders og Marcus-Andrè ble utsatt. 

Steinar-Leon spilte en Siciliansk som etter trekk syv, hvor Steinar gav fordel med 7. Te1 men Leon tok ikke imot fordelen og spilte Dc7 istedet for å åpne angrepet med g5. Etter jevn utvikling fikk Leon overtaket og økte på frem til Steinar spilte 33. Sg5. Her viser det seg at selv spillere over 2000 ser spøkelser. Steinar har mange brikker inn mot kongestillingen, men maskiner sier -7,1 og NRK-pila tipper nesten over. Så gjør Leon tabben ved å trekke sin dronning tilbake i forsvaret og den sammen pila legger seg på 0,0. En ny tabbe gjør at Leon bytter sin dronning mot springer og et håp om å nå inn med bonde på 8. raden. Steinar spiller nøyaktig videre og fjerner trusler og etter 40 trekk har han åpnet med seier i sin debut-turnering på Konnerud mot feltets ene av to store favoritter. Sterkt.

Andreas-Vidar var lenge en jevn affære, men klokka til Andreas gikk fort og Vidar fikk sakte og sikkert overtaket. Han overså en matt i 8, men presset frem en seier i kveldens seigeste parti.

Først ferdig var derimot Svein-Erik mot Thorgrim hvor Thorgim, for han, dessverre la inn en feil slagrekkefølge med 16. .. Sxd4 i stedet for å slå med bonde overtok Svein-Erik og så seg aldri tilbake til tross for små feilskjær mot målet. 

A-gruppen sitt siste parti for kvelden var Dag-Villum var jevnt frem til Dag spiller 24. Dronning til e1 i stedet for tårnet. Villum gir en mulighet for å jevne ut et par trekk etter uten at Dag utnytter dette. Maskinverket sier at i stedet for 26. h3 skulle han spilt 26. h4. Dette gir -3.6 i stedet for 0.0. Dette er ikke vi vanlige dødlige sjakkspillere i stand til å vurdere i hyggelige lokaler med Jon sin gode servering og Villum så seg ikke tilbake, men fullførte inn til en god start i Klubbmesterskapet 2023. 

Vi har 19 spillere i gruppe B som har et tak på 1600. Øverst rangert er Formann som i sin første kamp skulle ut mot Abdulrahman. En motstander som vanligvis byr på jevne kamper og ikke er Roger sin favorittmotstander. Med sort havnet han inn i noe maskinen kaller C20(Vienna Game, Mengarini Opening) – jaja. Uansett første gang pilen står på sort side er etter 2. a3 (et Konnerudspesialtrekk) – siden baller det på seg og presset holder til en fin åpning for førsterangert. 

Færrest trekk gjorde Haldor og Nåkkve. 7. Ld3 kan virke naturlig for å utvikle, men overser motspill som Nåkkve utnytter. I trekk 15 går det helt galt og flere offiserer forsvinner og vi håper all rusten er banket ut nå og at du slipper slike opplevelser videre Haldor.

Helmer-Sam holdt det gående lenge og endte i et spill med et tårn hver og syv bønder hver. Helmer har trykket, men det var langt frem. Sam bommet litt med forsvaret og mistet flere bønder og Helmer fikk en god start. 

Robert-Amalie Linnea var et parti som svingte voldsomt. 57 og 42 prosent nøyaktighet gjør at partiet underveis gir store muligheter for begge to til seire. For Robert ble det endelig en opptur etter høstens mange nære på. For Amalie ble dessverre slik at hun gjorde siste feil, men vil nok som vanlig tukte mange underveis utover i turneringen. 

Far Kvalsvik var tilbake i lokalene og tok imot debutant Espen. Han ledet hele veien selv om det fra siden så spennende ut med 25. .. Sc4 fant Far 26. b5 og partiet var over. Far sov godt denne natt Far. 

En annen debutant i langsjakk var Elliot som spilte hvit mot Geir T. Dette var hans første parti med lang tenketid og med notering av trekk. Med god tidsbruk og sikker brikkeføring utnyttet han alle unøyaktigheter og sikret seg helpoeng i runde 1.

Partier som ble utsatt var Mats-Øivind, Per-Erik mot Bjørn og Per Arne-Håvard. Vi har også med oss en debutant i Fredrik Bolsønes som vil få sin debut neste uke. 

Alt i alt en hyggelig kveld med resultater som ikke alltid var spådd på forhånd. 

Takk til Jon for fortsatt flott servering og vi ser spent fremover mot våren og utvikling av klubb og spillere.