NM i hurtigsjakk for seniorer

Kommentarer er skrudd av for NM i hurtigsjakk for seniorer

19. og 20. november 2022 arrangerte Konnerud Tempo sjakklubb, NM i hurtigsjakk for seniorer, på Konnerud kino og bydelshus.

Mesterskapet ble spilt i to klasser, 50+ og 65+. Den yngste klassen var den største, med 27 deltagere, mens den eldste samlet 13 deltagere. Begge grupper ble spilt som 9 runders sveitserturnering, med 20 min + 10 sek. tillegg pr, trekk i betenkningstid.

I 65+ ble det til slutt utrolig jevnt mellom fjorårsmester Einar Hamre fra Drammens, og Tor Arne Hauge fra SK 1911. Til slutt ble det finregning på 4. kvalitet som avgjorde norgesmestertitlen i Hamres favør. Begge endte med 7/9. Pallen ble komplettert av Jan Stokke fra Drammens med 6,5/9. Konnerud Tempos Øivind Andersson tok 4/9 og endte på 11. plass etter kvalitetsberegning.

I 50+ Ble det også svært spennende. Paal Kristian Levang fra Black knights tok 7 strake seiere i starten av turneringen, med Gudmund Stenersen fra Vålerenga halsende et poeng bak, etter tap i innbyrdes oppgjør. Runde 8 jevnet det hele ut, da Levang gikk på et tap mot Shemsi Rukovci fra Indre Østfold. Samtidig vant Stenersen sitt parti mot FM Halvard Hagesæther, og var et halvt tredjekvalitetspoeng foran, før siste runde. Siste runde ble neglebitende for tilskuerne, da Levang vant sitt parti relativt tidlig mot Ivar Areklett, mens Stenersen presset hardt på mot CM Johannes Melkevik. Til slutt fikk Melkevik partiet over i et sluttspill der han forsvarte seg med løper og bonde mot tårn, og rundens lengste parti ebbet ut i remis.

Dermed vant Levang klassen med 8/9 foran Stenersen med 7,5/9 mens Rukovci klarte 3. plassen med 7/9, etter 4 strake seiere på dag 2.
I denne klassen deltok Steinar Vedeld som representerer Konnerud Tempo, og han tok en imponerende 12. plass med 5/9, og ratingprestasjon på 1793.