Høstturneringen runde 1

      Kommentarer er skrudd av for Høstturneringen runde 1

Da var første runde igang og totalt er det 30 spillere i turneringa. Første kvelden ble det spilt 11 partier. Som det skjer i sveitser så blir forskjellene ganske store i første runde, men det ble mange utrolig spennende partier. 

Jon R, Vidar og Svein Erik vant overbevisende mot Christoffer, Øyvind og Geir F.
Undertegnede spilte svart mot Torfinn og bydde opp til dans med Budapest gambit. Dette ble ett grumsete parti hvor Torfinn hadde sjanser til stor fordel underveis.
Thorgrim fikk en ganske enkel dag på brettet med hvit, når Villum i sitt 7. trekk overser at etter Le6 så kan Thorgrim spille 8.d4 og tvinge gaffel på løper og springer. Dette så derimot ingen av spillerne før Thorgrim i trekk 10 spilte d4. 

Kveldens store overraskelse var det Kjetil som sto for. Han spilte hvit mot Karl Anker. I en forsiktig d4 variant fikk Kjetil brikkene ut, men ga Karl Anker muligheten til å bryte i sentrum. Etter 15. Se2 har svart en liten, men behagelig fordel. Her blir svart utålmodig og gir bort partiet med 15… exd4. Etter dette følger tilnærmet perfekt spill fra Kjetil. Etter trekk 21… Kg8 har Kjetil  vunnet stilling og matt i 10 med 22. Lxh6. Istedenfor gikk Kjetil for det fredfulle alternativet Dh7 og tilbud om trekkgjentakelse. Dermed endte partiet med remis og Karl Anker slapp unna med skrekken denne gang.

Jon Ø fikk ett greit parti mot Abdulrahman, som var i det gavmilde humør.
Per Arne med hvit mot Emma spilte ett godt parti. Partiet vekslet stort sett mellom fordel hvit og likt fram til trekk 30. Etter dette tok svart over partiet og i ett meget vanskelig sluttspill fant ikke hvit eneste riktige trekk. Ved 33. Lb5 vil stillingen være remis, allikevel er dette ett vanskelig trekk å finne og fortsettelsen ikke noe enklere. Når hvit istedenfor spilte 33. b5 raknet alt i løpet av få trekk.

Roger spilte hvit mot Geir K. I åpningen hadde begge sider klar fordel før hvit tok over inn i midtspillet. Hvit fikk en klart bedre bondestruktur og inn i ett sluttspill med tårn og løper mot tårn og løper var bondestrukturen avgjørende. Når hvit så går for å låse stillingen og gir svart mulighet til å ofre en bonde for løper bytte, gikk sluttspillet mot poengdeling.  Så i det 36. trekket kom bukken Te2 som gir svart mulighet til å bytte av til bondesluttspill med like mange bønder og opposisjon. Dette hadde vært vunnet, men svart spilte heller tilbake og man trodde at svart var fornøyd med remis. I trekk 37 tillater svart tårnbytte, noe som gir hvit an ustoppelig fribonde og kveldens lengste parti fikk allikevel en vinner.

Håvard møtte junioren Markus, som er ett nytt bekjentskap for oss i voksenklubben. Håvard spilte noe ukonvensjonell sjakk og fikk ett utviklingsproblem på dronning fløyen. Dette viste seg allikevel tilstrekkelig for å skape store sjanser og ett vunnet parti. Det spillet Markus viste i sitt første langsakk parti var at han spiller sunn, fornuftig sjakk. Dette kan gi resultater og ikke minst gode partier.

To stykker som ikke spiller sakte og rolig er Tore og Viktor. Her var det ingen respekt for materiell og alt som var viktig var matt. Denne fikk til slutt Tore, men ikke uten å måtte svette for det. 

Resultater, oppsett og resterende partier kan finnes i Turneringsservice
Det er ihvertfall ingen tvil om at dette er en god start på det som ser ut til å bli en spennende høst.