Svein Erik tilbake på vinnersporet

      Kommentarer er skrudd av for Svein Erik tilbake på vinnersporet

Etter runde 7 av høstturneringen er Svein Erik alene i tet. I kveld slo han Anders med de hvite brikkene. Anders gikk inn i en annen siciliansk variant enn han vanligvis spiller, og fikk problemer med stillingen etter 13. … Dc6. Deretter bygde Svein Erik sakte men sikkert opp en god stilling, og kom etter hvert inn i et damesluttspill med bonde over. Dette sluttspillet er nok objektivt sett vunnet, men det skal spilles presist fra begge parter. Da Anders til slutt bukket dame ble det brått avsluttet i trekk 39.

Partiet mellom Jon og Andre skiftet mye under veis. Ut av åpningen fikk Jon en komfortabel fordel, før han i et komplisert midtspill var litt unøyaktig og ga Andre en grei fordel. Dessverre for Andre bukket han springer, med 26. … Sb6, og Jon kunne sikkert føre partiet til seier.

Rundens store overraskelse, kom på 3. bord, der Emma holdt TK til remis. I et parti der Emma ble stående veldig passivt i en sicilianer, ble TK litt for omstendelig . Til tross for dårlig tid de siste 10 trekkene, klarte Emma å holde den materielle balansen. Når TK også begynte å få dårlig tid og ikke fant noe gjennombrudd på kongefløyen, tilbød han remis i litt bedre stilling. Spørsmålet er nok om han kanskje burde byttet plan mens han fortsatt hadde bedre tid, og spilt på damefløyen, for å gjøre det vanskligere for Emma å forsvare seg.

Thorgrim og Morthen fikk en relativt lik stilling ut av åpningen i en Reti. Morthen var helt klart med på notene , til tross for vesentlig lavere rating enn Thorgrim. Morthen gikk glipp av et taktisk motiv i trekk 18, og tillot med Sfd7 at Thorgrim fikk slå inn med c bonden på d5. Dette var senere bonden som vant partiet.

Øivind utspilte Abdulrahman i åpningen. Bukket så en kvalitet, før han plukket noen bønder og sto helt overlegent igjen. Deretter gjorde han et par svake trekk, og bukket matt.

Partiet mellom Benjamin og Villum ble et skarpt og komplisert parti, der begge sto til vinst underveis, etter en Alekhin som raskt utviklet seg til et gateslagsmål. Til slutt var det Villum som holdt hodet kaldest, og kunne innkassere seieren.

Per Arne bukket en offiser mot Helmer, og selv om Helmer brukte mye tid, vant han sikkert.

I kveldens siste parti, klarte Tore og Tias å spille partiet med feil farger. I et italiensk parti kom de relativt likt ut, men utover i midtspillet tilrev Tore seg et initiativ han holdt påutover i partiet. Etter hvert vant han også noen bønder, og kom inn i et totalt vunnet sluttspill.