Intet tre vokser inn i himmelen

      Kommentarer er skrudd av for Intet tre vokser inn i himmelen

Så fikk Svein Erik sitt første tap i høstturneringen. Han måtte bite i gresset som som svart mot Vidar. I en slags hollandsk, som fulgte opptrådte stier, fram til Vidar avvek fra hovedteorien med 7. a4, ble det fort et taktisk ladet parti med åpne linjer i sentrum. Etter Svein Erik spilte det tematiske 12. … f4 ble stillingen i løseste laget og Vidar spilte seg opp en klar fordel. I trekk 22 tok Vidar en praktisk avgjørelse med LXb4. Stockfish sier at dette nesten utligner for Svein Erik, men det er uansett vanskelig å spille for sort i praksis. Etter det naturlige 24. … Td2 våkner Vidars brikker til live og etter å ha vunnet løper for bonde, førte Vidar partiet til seier, selv om det var visse svindelsjanser for sort.

Mellom Benjamin og Anders, ble det Siciliansk drage, som Anders har spilt mye med gode resultater som svart tidligere. Etter Benjamins 9. f3 fikk Anders klar fordel, når han fikk slått av Benjamins svartfeltsløper. Etterpå ble Anders så sterk på de sorte feltene, at selv om han ikke alltid fant raskeste veien til vinst, kunne han komfortabelt spille inn vinsten.

Kjetil kom sliten, etter 11 timers arbeidsdag, og møtte en opplagt Andre. Åpningen gikk for såvidt greit for begge, frem til Kjetil spilte det svekkende c5, som skapte potensielle problemer i den lange diagonalen fra h1 til a8. Riktig nok misset Andre det taktiske kølleslaget 12. Sg5, men når Kjetil fortsatt overså problemene i nevnte diagonal og spilte 13. … Sc5, takket og bukket Andre og innkasserte helpoenget.

Thorgrim og Villum spilte et parti som svingte veldig. Villum kom godt ut av åpningen, men en overseelse førte til at han måtte gi en løper for to bønder. I denne situasjonen ble Thorgrim litt for ivrig, og bukket en ren offiser med 22. Sg5. Deretter hadde Villum mer eller mindre vinnende fordel, fram til han i trekk 34  slo a tempo med damen på f8. Med en liten tenkepause ville han nok sett at det førte til forsert evigsjakk. med 34. … LxTf8  ville nok utgangen blitt en annen enn remis.

Erfarne Tore ble til slutt for sterk for Fredrik, som lenge hang greit med i partiet. Med fortsatt utvikling vil Fredrik bli farlig for noen og en hver etter hvert.

En annen erfaren spiller som fikk en relativt uerfaren motstander, var Morthen som møtte Renate. Som i partiet mellom Tore og Fredrik, var det også her erfaringen som dro det lengste strået.

En ung dame, som etter hvert har blitt en erfaren turneringsspiller er Emma. Hun skulle opp mot Per Arne, og i en Tompowsky fikk hun etter hvert en passert fribonde på d3, som sammen med mattrusselen på g2 ble avgjørende for partiet.

Kveldens siste parti var mellom Torfinn og Tias. For en gangs skyld brukte Tias mye tid i åpningen, og hadde nok litt lite tid til de kritiske stillingene i midtspillet. Etter at Torfinn hadde vunnet to bønder, førte han sikkert sluttspillet til seier.