Høstturneringen er i gang

      Kommentarer er skrudd av for Høstturneringen er i gang

Årets høstturnering er i gang med et brak. Selv om den ikke er blant turneringene med flest deltagere de siste årene, med sine 23 deltagere, er det ikke noe å si på kvaliteten.

Så vidt jeg kan se, er det første gang en tittelspiller deltar i en av klubbturneringene på Konnerud. Dessuten har 3 av spillerne rating på over 2000. Dette bør være et godt utgangspunkt for en turnering med mye god sjakk.

I første runde ble det som vanlig med sveitseroppsett ganske stor forskjell mellom spillerne, og ikke så stor mulighet for store overraskelser. Det ble også favorittseier i 7 av 8 partier. Bare Kjetil Hefte klarte å vinne mot en ratingmotstand 400 poeng over sin egen. Kristian spilte riktig nok opp en lovende stilling, men da han i sluttspillet overså et mattbilde, måtte han gi tårn for å unngå matt, og partiet var i realiteten over

Jon måtte bruke tid mot en hardt kjempende Emma, men viste etter hvert at spillestyrke og rutine trumfet ungdommelig pågangsmot.

Gledelig var det å se at TKs comeback ga seier. Selv om åpningen var preget av litt rust, klarte ikke Torfinn å utnytte den litt passive oppstillingen, og TKs større posisjonelle forståelse kom etter hvert til sin rett og en kvalitet ble innkassert før Torfinns stilling falt sammen.

Vidar fikk raskt en komfortabel stilling mot Abdulrahman, og vant greit etter et effektivt kongeangrep i et parti med motsatte rokader.

Villum og Tias ble litt raske i avtrekkeren mot henholdsvis Andre og Øivind. Litt mer tålmodighet, så forsvinner bukkene og begge blir skumle for alle og enhver.

Benjamin spilte kongegambit mot nykommeren Frank, vant etter hvert dame for tårn, og vant som kveldens førstemann.

I partiet mellom Thorgrim og Per Arne, ble Per Arne for passiv i åpningen, og tillot at Thorgrim fikk en passert fribonde i d-linja. Det kostet materiell å bli kvitt denne bonden, og Thorgrim innkasserte seieren.

Alle resultater og oppsett, samt partier kan finnes på turneringsservice: http://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=Konnerudhostturnering2018-Konnerudsjakklubb

Partiene med enkle computeranalyser finnes her: http://www.sjakknytt.no/partier/liste/turnering/Konnerudhostturnering2018-Konnerudsjakklubb