2. Runde i klubbmesterskapet

      2 kommentarer til 2. Runde i klubbmesterskapet

Det begynner å bli fullt i klubblokalet! Til tross for noen utsatte partier, var det faktisk bare et ledig brett i hovedrommet under tirsdagens runde. Med ytterligere to påmeldte fra runde 2, har deltakertallet kommet opp i 32 og vi har passert deltakertallet fra 1967. Kun klubbmesterskapet 66 har nå hatt flere deltagere.

Jon møtte Anders E for andre gang på kort tid, og fikk inn en klassisk finte i sin engelske åpning der Anders plasserte løper på c5, springer på c6 og løper på e6. Etter d4 fra hvit, blir det da offisersvinst. Denne gangen forsvarte Anders seg seigt, men Jon utnyttet sikkert fordelen til å ta en grei seier.

Terje skulle opp mot Vidar, noe han sjelden har troen på, på forhånd. Denne gangen var Terje mer tålmodig enn vanlig, og lot være å storme på med bønder over hele linjen. Det førte til et artig parti, der det var jevnt men fordelen svingte litt frem og til bake. På et punkt i sluttspillet hadde sågar Terje en klar fordel. Da han ikke fant beste fortsettelse utlignet Vidar stillingen. Når Terje så begynte å pushe sin garderte fribonde for tidlig ble Vidars  løperpar for sterkt, og avgjorde partiet. Det sier sitt om Terjes sinnstilstand, at han etter å ha spilt kveldens lengste parti valgte partianalyse med Vidar, fremfor fotball på TV. Noe alvorlig må ha skjedd med den mannen.

[pgn]

[Event «Klubbmesterskap Konnerud 2017»]
[Site «Konnerud bydelshus, Malmveien 15»]
[Date «2017.01.18»]
[Round «2»]
[White «Næss, Terje Sandviken»]
[Black «Taksrud, Vidar»]
[Result «0-1»]
[WhiteElo «1667»]
[BlackElo «1947»]
[PlyCount «104»]
[EventDate «2017.??.??»]

1. e4 e6 2. d4 d5 3. e5 c5 4. c3 Nc6 5. Nf3 Nge7 6. Bd3 Nf5 7. Bxf5 exf5 8. O-O
Be7 9. Be3 cxd4 10. cxd4 O-O 11. Ne1 Be6 12. f4 Rc8 13. a3 Na5 14. Nd2 b5 15.
Nd3 Nc4 16. Bf2 Qb6 17. b4 a5 18. Nb3 axb4 19. axb4 Ra8 20. Nbc5 Rxa1 21. Qxa1
Qc6 22. Qc3 Ra8 23. Ra1 Bc8 {Terje står helt fint, og har til og med en liten fordel} 24. Nb3 {? Her ryker det en bonde etter Sxe5} Ra6 {Vidar griper ikke sjansen} 25. Ndc5 Ra8 26. Rxa8 Qxa8 27. Qa1
Qxa1+ 28. Nxa1 g5 29. g3 Kg7 30. Kg2 g4 31. Be1 Kf8 32. Kf2 Ke8 33. Nc2 f6 34.
Bc3 fxe5 {? innrømmer en gardert fribonde} 35. dxe5 Nb6 36. Bd4 Na4 37. Ke2 Kd8 38. Kd3 Kc7 39. Nxa4 {? Unødvendig – Gir en fjern fribonde og mer rom for løperparet. Sb3 ville opprettholdt klar fordel} bxa4 40. Bc3
Kc6 41. Kd4 Bd8 42. b5+ {Fortsetter å gi løperparet mer rom} Kxb5 43. Kxd5 Bb7+ 44. Kd6 Kc4 45. Ba1 Bb6 46. e6 Bc5+
47. Kd7 {?? Her ryker partiet. Ke5 ville gitt gode remismuligheter} Kd5 48. e7 Bc6+ 49. Kc7 Bxe7 50. Ne3+ Ke4 51. Nxf5 Kxf5 52. Kxc6 Bf6
0-1
[/pgn]

Dagens mest overraskende resultat, kom i partiet mellom Thomas og ustabile Kristian Z. Denne gangen ble Kristians noe utradisjonelle åpningsvalg straffet. Etter å ha bukket tårn, kunne ikke Kristian finne tilstrekkelige ressurser i stillingen til å redde poeng. Dermed er Thomas foreløpig en av tre med full pott etter to runder. Det kan bli fler dersom vi får avviklet noen utsatte partier  før neste runde.

Egil måtte tidlig gi en bonde mot Harald, som også fikk en komfortabel stilling. Etter hvert forsvant det ytterligere materiell og Harald kunne sikkert føre partiets til seier.

Roger møtte forrige rundes store overraskelsmann, Benjamin, som var litt uheldig i åpningen. Han ble litt for offensiv mot Rogers kjære Londonsystem. Deråmed måtte han trekke seg tilbake, og mistet utvikling, noe Roger utnyttet forbilledlig denne gangen.

Torfinn møtte Espen, som ble litt for ivrig etter å bytte brikker. Dette førte til at Torfinn først vant en bonde,  og deretter en til. Dette førte til et klart fordelaktig sluttspill for Torfinn, som vant greit.

Morthen er fortsatt rusten, etter lite spill en periode. Denne gangen ble det litt for optimistisk mot Christoffer, som etter hvert  innkasserte bra med materiell. På tross av et par innledende tap, blir nok Morthen en å regne med etter hvert som brikkene begynner å flyte.

Amanda var nok en junior som gikk litt for aktivt ut. Leidulv utnyttet etter hvert en litt for hullete bondestruktur, til å komme inn i stillingen med tungt materiell. Amanda spiller kreativt, men bør nok lytte til Anders mantra: Husk bøndene kan ikke gå bakover!

Rundens søskenoppgjør mellom Tias og Emma ble oppskriftsmessig vunnet av storesøster, men Tias viste denne gangen at han kan bruke tid. Fortsetter han ned det kommer poengene også til å komme inn på konto.

Mathias ble litt uforsiktig mot Robert, og prøvde seg på et angrep før brikkene hans var ferdig utviklet. Dermed fik Robert mulighet til en kontring og vant dame for tårn. Selv om Mathias forsvarte seg godt var det likevel ingen tvil om hvor seieren skulle gå.

Undertegnede kom seg med i turneringen, når Kent fra Drammens dukket opp og ville leke med oss på Konnerud også. I en engelsk fikk jeg litt av det samme motivet å spille på som Jon fikk mot Anders E. Forskjellen var at min springer sto på f3 i stedet for på e2. Dermed ble det mer materiell balanse ved at jeg ga tårn og bonde mot to løpere. I midtspillet rotet jeg bort fordelen, og havnet bonde under i sluttspillet. Etter litt unøyaktig spill av Kent, kunne jeg sikre remis med konger og lik bondestruktur.

Foreløpig står Jon, Vidar og Thomas med full pott etter to runder, men flere kan komme opp på samme poengsum etter avvikling av utsatte partier.

Det er rom for å avtale utsatte partier i forbindelse med lagkampen mot Modum, eller andre dager. Nøkkelboksen henger ved inngangen til klubben, og hvis noen er usikre på koden er det bare å sende en sms til undertegnede eller Roger.

2 thoughts on “2. Runde i klubbmesterskapet

 1. Jon

  Artig å lese dine oppsummeringer Håvard. Flott at du tar deg tid til slikt. Håper alle deltagerne er klar over at de kan finne partier og oppsummeringer på nettet. Og turneringene på Konnerud har stadig sterkere kvalitet, og kvantitet. Noe som kjennetegner en klubb i vekst. Artig å kunne bidra i en sosialt fin klubb, som stadig utvikler seg.

  1. Håvard

   Takk for hyggelig tilbakemelding Jon. Ut fra besøkstallene på hjemmesiden, ser det ut som mange tar seg tid til å lese oppsummeringene. Det er med på å få meg til å legge mer tid i disse. Jeg vet mange av klubbens medlemmer har brukt partidatabasen hos sjakknytt.no til å se gjennom partiene som blir lagt ut. Nå har Kristoffer Gressli hatt problemer med importen fra TS et par ukers tid, så partiene har ikke dukket opp der. Håper derfor at alle finner partiene direkte i TS.

   Håpet er jo også at den jobben som legges ned i dette skal virke forlokkende på potensielle nye medlemmer, så de velger oss som sin klubb.

Comments are closed.