2. runde av høstturneringen

      1 kommentar til 2. runde av høstturneringen

Med 4 utsatte partier, var det en litt amputert runde som ble spilt.

Først ferdig var Tore, som møtte en litt rusten Øivind Andersson, som ikke har fått spilt så mye sjakk det siste året. Som vanlig gikk Tore «all in», på den hvite siden av en Scicillianer. I kjent stil hang det brikker på begge sider av brettet, men etter at den verste røyken hadde lagt seg og materiellet kunne telles opp hadde Tore en offiser i pluss, og kunne føre partiet sikkert i havn.

I det store Anders oppgjøret, var det Anders A som kom best ut med sin sedvanlige engelsk. Anders E kom tidlig på defensiven,  og måtte gi dame i trekk 18. Derfra og ut var det enveiskjøring.

Undertegnede kom godt ut av startblokkene mot Per Arne, og hadde i følge bakspillere og computer klar fordel, men etter å ha sett spøkelser valgte jeg feil plan og gikk ned som en tom sekk.

En annen som kom godt ut av åpningen var Roger, som tidlig vant en bonde mot Torfinn. Hvor vidt det var Roger som mistet tråden og to bønder, eller Torfinn som spilte fantastisk, kan sikkert diskuteres. Ut i sluttspillet  kom i hvertfall Torfinn med en bonde over, og mer aktiv konge. Etter  å ha gitt merbonden for å få byttet av løper mot springer, invaderte Torfinns konge, og han vant sikkert.

Kveldens siste parti var mellom Egil og Harald. Etter litt suspekt åpningsspill fra begge spillere fikk Egil en klar fordel, som nok burde vært konvertert til seier. Dessverre kom det en bukk som kostet partiet direkte.

Neste onsdag er det utsatte partier, og forhåpentligvis kommer vi oss nogenlunde i rute med partier.

Stillingen i turneringen: http://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=Konnerudhostturnering2016-KonnerudSjakklubbsUngdom

1 thought on “2. runde av høstturneringen

  1. Egil Flemsæter

    Honnør til turneringsleder for fine kommentarer til turneringsrundene. Når det gjelder eget parti den den 14.09. ergrer jeg meg grønn over at jeg kunne overse kanontrekket 28. …. Sd3. Det ville stilt Harald overfor det håpløse valget mellom matt eller dronningtap.

Comments are closed.