Oppdatering i B- og C-gruppa

      Kommentarer er skrudd av for Oppdatering i B- og C-gruppa

Oppdatering B-gruppa

Roger fortsatte seiersrekka mot Bjørn Stian. Her var det jevnt og litt bedre for Bjørn Stian frem til trekk 20. Td1?? Her fulgte Roger opp med offiservinst og Bjørn Stian gikk i kjelleren. Men han har igjen fått opp mange jevne partier før mangel på spillerfaring viser seg, men det kommer etter hvert. Flott motstander i klubben. I kampen mot Amalie ble det en litt umotivert remis med mye avviklinger. Turneringsleder mente han ikke hadde sett et slikt parti siden Kazim sitt siste. I topp foreløpig med 4 ½ av 6

Thorgrim står nå med 4/5. Ifølge han selv er det bare å vinne resten og det har han nok tenkt til. I partiet mot Håvard viser han at det vil være muligheter også for andre å klå han. Dessverre gjør turneringsleder siste feil og taper, men som i så mange partier veksler det mellom normalt godt og mindre godt. Ingen mistanker om computerhjelp her.

Øivind følger tett på med 4/7. I partiet mot Amalie fikk han lov til å sette matt etter at Amalie spilte 13. Lxd3?? Og da fikk Øivind stor fordel som han ikke gav fra seg.

Amalie har nå 3,5 av 6 og 65 plusspoeng på ratingen. Det er moro å få spillere utenfra som kan gi inspirasjon og ny motstand for de mange som holder seg innenfor klubbens vegger. I partiet mot Geir T. spilte hun et flott og stødig parti, og utnyttet motstanderens unøyaktigheter

Gunnstein sine 3/6 gir pr. nå tap av 32 ratingpoeng, men i partiet mot Geir F. fikk han unormalt lite motstand. Geir gjorde tre dårligere trekk og gav opp etter Gunnstein sitt 14. trekk. Håper Geir kommer tilbake til vanlig nivå. Han har tross alt 2/3 nå, og vil være en utfordring for alle de i toppen.

Tore har 2/4 etter flere lengre partier denne gang enn normalt. Sterke seire mot Gunnstein og Øivind gir håp om plass på pallen når denne jevne gruppa er ferdigspilt.

Helmer 1,5/3 gir også 50% og en av de som har stukket kjepper i jula for Øivind med å holde remis sist uke. Her hadde begge vinst muligheter underveis. Helmer dog sist, men etter 47. a4 var det remis som ble inngått noen få trekk etterpå.

Håvard, Geir T og Bjørn Stian har alle spilt 3 eller 4 kamper, men alle mot de som ligger i toppen nå så her er det helt klart mulighet for alle til å klatre godt oppover lista.

Svingningene underveis viser at her er det spillere som skjønner en del sjakk, men vi gjør enkle feil som til slutt blir avgjørende. En veldig morsom gruppe å spille i.

 

Oppdatering C-gruppa

I C-gruppa er det siden sist skjedd en del. Abdulrahman har fått opp dampen og spillingen og står med 4 ½ av 6 spilte partier. Her er det dessverre en utfordring for vår flott turneringsleder å få full notasjon så ingen partier å vise. Tett på følger Erik Alfred med 3 ½ av 5 og Nåkkve med 3 av 4. Her var det spesielt partiet mot Daniel svingte. Dessverre for Daniel gjorde han siste feil og matt ble til slutt uunngåelig. Men viser helt klart at han blir motstander å frykte fremover.  Mats 2 ½ av 4 og har fort tatt nivå, mens Stine nå har 2/3 etter en flott seier disse to imellom. Daniel hadde en kjempestart, men fått litt tøffere motstand, men her er det også muligheter for alle. Robert har hatt gode muligheter, men foreløpig en remis mot Erik Alfred. C-gruppa preges av god stemning og jevne dyster.