Oppsummering av seriesjakksesongen

      Kommentarer er skrudd av for Oppsummering av seriesjakksesongen

 

Seriesjakksesongen 2023/2024 er historie, og for en sesong det ble!

For første gang i historien klarte Konnerud Tempo å stille 4 lag i seriesjakken. Et lag i 2. divisjon, et lag i 3. divisjon og to lag i 4. divisjon. For 2. divisjonslaget har det vært 7 serierunder fordelt på 5 helger, mens de andre lagene har spilt 5 runder, med unntak av Konnerud 4 som hadde en walkover runde.

Det betyr at hver seriesjakkhelg, har 16 eller flere spillere vært i aksjon, av våre drøyt 40 medlemmer. Totalt har 25 spillere spilt minst en serierunde på et av lagene. Veldig bra, og en stor takk til alle som har deltatt.

Sportslig ble sesongen veldig bra førstelaget vant sin 2. divisjonsavdeling med 12 poeng av 14 mulige, etter et bortetap mot Tønsberg, og seier i resten av matchene. Nærmest fulgte Stjernen 2 med 10 poeng, som ble slått 4-0 i innbyrdes oppgjør! Spillere på laget var Dmitry med 3,5/6, Leon 5,5/7, Christian 3/3, Jon 4/5, Anders 2,5/3, Svein Erik 1,5/2 og Villum 1/2

Andrelaget havnet i en svært jevn avdeling, og endte til slutt opp på andreplass med 7/10, samme poengsum som Eiker 1 som vant avdelingen, etter et innbyrdes oppgjør der Eiker vant 3,5 – 0,5. På tredjeplass endte Offerspill 4 med 6 poeng. Spillere på laget var Anders, Villum,Vidar, Andreas og Artem.

De to fjerdedivisjonslagene brukte mange spillere, som fikk ekstra spilletrening, og som koste seg med sjakken. For 3. laget ble det en tøff sesong, med null lagpoeng, men noen gode enkeltresultater. 4. laget tok 5/10 lagpoeng og endte midt på tabellen. I 4. divisjon spilte følgende minst et parti: Steinar V, Steinar L, Viktor, Espen, Remzi, Håvard, Bjørn Stian, Mats, Svein Erik, Thorgrim, Marcus, Roger, Nåkkve, Elliot, Kristian og Geir T

Det betyr at neste sesong spiller førstelaget i 1. divisjon. Der blir det 9 serierunder fordelt på 5 helger, og lagstørrelsen øker fra 4 til 5 spillere. Dette blir krevende, og vi vil kanskje trenge et tilfang av spillere for å kunne stille et sterkt lag i alle runder.

Spørsmålet blir også om vi klarer å opprettholde 4 lag, med det økte kampprogrammet for førstelaget