2 igjen med 100% score

      Kommentarer er skrudd av for 2 igjen med 100% score

Før høstturneringens 3. runde var det fem deltagere med 100% score, men med avgjorte partier på alle de tre toppbordene er det nå kun Vidar og Anders A igjen med 3/3.

Utrolig nok ble alle de tre toppbordene avgjort i løpet av 23 eller 24 trekk. Vidar hadde hvit mot Anders S, og spilte som sist mot Roger, Sf3. Dette utvilet seg til en Torre åpning, der hvit hele tiden bygger på åpningsfordelen, før Stockfish begynner å like sorts stilling best. Fra et menneskelig synspunkt, er det nok likevel enklest å spille hvit med tanke på det gryende kongeangrepet.  Med 19. …. Sd3 graver sort sin egen grav, når han tillater Lf6, som gir konkrete mattrusler. I slikt terreng trives Vidar som fikk avgjøre med et dronningoffer i trekk 23.

Harald prøvde seg på en spekulativ linje i siciliansk mot Anders A. Ved å spille 2. f4 forpliktet han seg til å spille alt på angrep. Når Anders svarte med d5, mistet Harald fort tråden og han fikk bondelaget på nakken etter hvert som han tok dårlig vare på bøndene sine. til slutt satte han tårn og konge rett i en gaffel, og ga opp i trekk 24.

Benjamin skulle opp mot Øivind, og nær sagt som vanlig kom Øivind litt skjevt ut i åpningen. I motsetning til i de tidligere rundene tillot ikke Benjamin Øivind å komme tilbake . Han spilte knallhardt på angrep, og Øivind mistet fullstendig tråden med 16. … LXg2. I trekk 23 var det bare å gi opp.

Partiet mellom en fremmadstormende Emma og en litt rusten Jan Magnus var på papiret veldig spennende, og det bølget fram og tilbake inntil Jan Magnus fikk en liten fordel. Han klarte likevel ikke å finne noe avgjørende og tilbød remis. Etter å ha avlått tilbudet, gjorde Emma et par svakere trekk, så Jan Magnus kunne avgjøre.

Tore og Abdulrahman fikk jeg ikke sett så mye på, og noteringsskjemaet var ikke så lett å tolke, annet enn at det endte med remis etter trekkgjentagelse.

Thomas valgte fransk mot meg, og jeg valgte avbyttevarianten. Dermed ble det som i alle stormesterpartier i denne varianten remis.

Tias kom rett fra sjakkundervisning med Anders der åpningsprinsipper var temaet. Disse syndet han mot, og rotet bort for mange tempo i åpningen, og Christoffer fikk etter hvert greit spill.

Kristian og Torfinn hadde spilt på forhånd, i et parti der Kristian vant overbevisende.

Torsdag vant også Roger sitt utsatte parti mot Thorgrim.