Double trouble

      Kommentarer er skrudd av for Double trouble

Denne onsdagen var det satt opp utsatte partier og mulighet for Konrad.

I opptakten til de utsatte partiene tok Terje kontakt, og ønsket å spille begge de utsatte partiene sine som simultan. Han skulle da opp med hvit mot Benjamin og svart mot Egil. Som vanlig med Terje ved brettet ble det interessante partier, med alt i angrep.

Mot Benjamin kom han svakt ut, og kom mer og mer bakpå gjennom partiet. På grunn av litt unøyaktig spill, tillot Benjamin at Terje fikk litt motspill. Når Benjamin ikke fant de beste trekkene, ga han også kontringsmuligheter til Terje, men det endte i en grei remis til slutt.

I det andre partiet spilte Egil etter hvert over Terje, og hadde en betydelig fordel. Like etter at Terje hadde tatt remis mot Benjamin, bukket Egil slik at Terje på et tidspunkt hadde matt i to, men da Terje flyttet feil tårn, lot ikke Egil seg be to ganger.

Dermed endte kvelden med 0,5/2 for Terje.

Et annet parti som ble spesielt, var partiet mellom Vidar og Roger. Roger ble overrasket av Vidars Sf3 åpning, og ble stående passivt og sammentrykt. Etter hvert vant Vidar en kvalitet og burde bare kunnet cruise inn til seier. I stedet gjorde han det spennende ved å ofre tilbake kvaliteten, uten noen kompensasjon for den. Dermed sto det helt likt igjen. Dessverre for Roger var det vanskelig å omstille seg fra passivt forsvar til mer aktivt spill, og i en ellers lik stilling bukket han med 40 … Df7.

Partiet mellom Jan Magnus og Kent ble en aksellerert drage, der sort aldri fikk rokert, men hvit ikke klarte å utnytte at sort sto med kongen i sentrum. I sluttspillet var det først hvit som sto best, men han tillot sort å komme inn med tårnet i stillingen sin slik at terrorbalansen ble opprettet. Deretter tok Kent over initiativet. Hadde han funnet 44 … f4 i stedet for e4 ville seieren vært relativt enkel. I stedet endte det remis.

Partiet mellom Abdulrahman og Morthen ble også preget av bukker. Først bukket Abdulrahman, før Morthen bukket under.