Gruppe B runde 2-7

      Kommentarer er skrudd av for Gruppe B runde 2-7

Det har vært en spennende utvikling i Gruppe B. Etter syv runde er det fire mann i tet med 5 poeng. Abdulrahman kom inn i runde 3 med to wo og har spilt stødig og fint frem til et tap mot Øivind. Øivind har i likhet med Roger to utsatte (deriblant innbyrdes), men gikk på en smell mot Håvard som i sin tur tapte mot Roger og Abdulrahman. Det gjør at disse nå får motstandere de siste to  rundene med litt lavere poengscore. Uten at dette gir noen form for trygghet. 

På 4,5 poeng følger nemlig Geir F. og Helmer med hvert sitt utsatte parti. Geir mot Øivind og Helmer mot Roger. Dette gjør at gruppen er veldig åpen.

På 4 poeng følger et nytt bekjentskap for oss i Marcus fra Eiker. En fyr som glir rett inn i ånden på Konnerud som kom inn i runde 3 og etter en litt skjelven start har kommet godt i siget. 

Tre spillere ligger på 3,5 i Geir T. som har fått fart på brikkene igjen, Mads som er nytt hyggelig medlem i klubben og Stine som er tilbake etter 10 års fravær. 

Tore, Steffen, Nåkkve og Per-Arne ligger på 3 poeng og jages av Hugo og en ny mann i Bjørn Stian med 2,5

Foreløpig nederst ligger Sam og Erik Alfred, men i en jevn gruppe skal det gjøres lite feil før man er solgt. 

Vi valgte i år å dele på rating 1500, og la de som ville prøve seg i gruppen over slippe til.

Erfaringene fra denne våren tyder på at det er en god ordning som nok vil videreføres. 

Spillet i gruppe B har vært mange gode og jevne partier som ofte har vart ut i sene kvelder. Det er veldig godt å endelig være i gang med en ordentlig klubbturnering og kjenne at miljøet innad har holdt seg selv om vi vært fraskilt en stund. Takk til alle som bidrar til dette. 

Et småtypisk parti på Konnerud kan være illustrert med Stines seier over Steffen, hvor hvit gjør en god åpning, spiller seg litt bort, får en gave og kontrer seieren inn. 

Mange lange timer i motbakke har Roger også opplevd denne våren, men når Håvard ser spøkelser viser det at praktisk spill er noen annet enn analyser på digitale plattformer… 

Nåkkve har spilt seg opp i mange gode stillinger, men bommet i innspurten og har foreløpig klart kunststykket fire tap med hvit og tre seire med sort. Noe å tenke på når vi setter opp serielagene neste år.