Runde 2 i Konnerud Tempo sitt klubbmesterskap 2021

      Kommentarer er skrudd av for Runde 2 i Konnerud Tempo sitt klubbmesterskap 2021

På bord 1 spilte Andre opp mot Aryan. Andre åpnet godt, men PC analysen viser at noen utviklingstrekk ikke var helt optimale og mot en spiller som holder remis mot VM-finalistene ble det dessverre en noe for bratt bakke oppover.
Bord 2 var Jon mot Dag. Dette ble et parti som svingte veldig og viser at selv spillere på nesten 2200 gjør noen vurderinger av stillinger som gir den normale klubbspiller mulighet for å henge med lenge, men når man kommer jevnt inn i sluttspillet gjør ofte lavest ratet den siste feilen. Viktig å holde skjerpen opp Jon. Se et spennende og ikke feilfritt valg her: https://lichess.org/t6U8jsx6#1
På bord 4 spilte Roger og Svein Erik. Roger fortsatte med sitt (ifølge Anders) superkjedelige d4 spill, men denne gangen holdt det inn. Svein Erik gjorde et angrep med litt for få brikker. Når Roger så spilte riktig forsvar og kontring ble det dronning mot løperpar. Riktig avbytte med tårn og press så ble det endelig seier for spilleren som har hatt gode stillinger, men rotet bort så mange poeng.
Bord 5 ble en spennende kamp mellom Anders og Comeback Kid Thomas. Anders startet med c-bonden overrasf8 kende nok. Var godt foran i analysen, men det praktiske spillet er alltid vanskeligere. Etter 58. … Te2 fra Thomas var det hadde Anders Th5 og to bønder over. Med Tf8 ble det bare en bonde over og Thomas spilte så riktig videre og det ebbet ut i remis.
Bord 7 spilte Andreas lenge fantastisk mot Christian. Så i trekk 43 ble det en offiser borte fra brettet, og Christian kunne føre det enkelt inn til seier.
Bord 9 var Helmer mot sin gamle elev Sam, som sist spilte barnelag-NM i 72. Her viste Sam at hyttespilling har noe for seg og holdt godt følge før et feil kongetrekk i trekk 31 gjorde at Helmer tvang til seg den siste offiser og kunne straffe Sam, men her har vi en nykommer i turneringene som vil utfordre mange om poengene.
Bord 10 fikk Halldor en noe enklere oppgave enn sist. Mot Erik bygget han en bedre og bedre stilling og vant bønder og sikret seg en god og sikker seier.
Bord 11 Abdulrahman mot Øivind. Nok en kamp hvor erfaring ved brettet ble avgjørende. Det skiftet gjennom partiet, men Øivind brukte mulighetene sine og presset seg frem og gjennom til en matt i fem stilling.
Bord 13 Håvard mot Per-Arne. Som det forrige ble det mye avvikling og Håvard kunne styre sine flotte hvite brikker til en matt i tre stilling.
Bord 14 var Julian og Nåkkve. Nåkkve vinner kvalitet og bonde og kan vinne denne høstens første poeng.
Onsdag 9. ble det spilt et utsatt parti mellom Christian og Geir T. Christian vinner offiser og kan sikkert styre inn sin seier.
Onsdag 16. spilles runde 3. Et par kamper er utsatt pga en turnering i Stavanger og Thorgrim er tilbake etter denne runden og håper å kunne avvikle sine utsatte kamper fortløpende. Vi har åpent lokale så avtal og spill.