Høstturneringen er i gang

      Kommentarer er skrudd av for Høstturneringen er i gang

Høstturneringen er i gang, med 24 spillere i første runde. Fra runde 2 kommer det en deltager til, muligens 2. Dermed kan vi bli 26 deltagere.

En pen blanding av nye og kjente ansikter dukket opp onsdag, klare til å kjempe om høstmestertittelen på Konnerud.

Som vanlig med sveitseroppsett var det en betydelig ratingforskjell mellom deltagerne i alle partiene i første runde. Det hindret likevel ikke et par små overraskelser.

Det kan vel strengt talt ikke kalles en overraskelse lenger at Emma slår spillere som er høyere ratet enn seg selv. Denne gangen var det Kristian som fikk unngjelde. I et parti der Kristian gjorde 9 bondetrekk i løpet av de 10 første trekkene, bukket han dame i trekk 13 og tok tidlig kvelden.

Kveldens andre parti der den lavest ratede spilleren tok poeng, var partiet mellom Thorgrim og Egil. På sitt beste er Egil langt bedre enn ratingen tilsier, og han spilte seg til en nærmest vinnende fordel, men fant ikke den beste fortsettelsen i et komplisert midtspill. Deretter var det Thorgrim som overtok initiativet i partiet, men han klarte ikke å utnytte det. Dermed ebbet tårnsluttspillet ut i remis.

Christoffer spilte en litt spekulativ gambit mot Anders A sin sicillianer. Han fikk godt spill i åpningen, men gikk seg vill i komplikasjonene som fulgte og Anders kunne innkassere seieren i trekk 20.

Thomas spilte fransk mot Abduhlrahman, og fikk raskt et klart overtak som han sikkert omsatte til seier.

Espen utspilte Øivind totalt i åpningen, og Stockfish melder på et tidspunkt matt i 7 trekk, når Øivind står med kongen utsatt i sentrum og offiserene fullstendig deplassert. Dessverre gikk Espen da inn for noen mindre fordelaktige bytter som bragte Øivind ut av problemene. Deretter gikk det fort nedoverbakke for Espen som ble mattet i trekk 40.

Dagens lynparti var det tore og Tias som sto for. Disse guttene har ikke alltid tid til å tenke før de trekker. Denne gangen var det Tore som behersket det best. Partiet bølget litt fram og tilbake inntil Tias spilte b6 og sperret inne sin egen løperuten fluktfelter. Etter offisersvinsten kunne Tore så gjøre det klassiske offisersofferet på h6 og vinne greit.

Andre fikk etter hvert en ubehagelig stilling mot undertegnede i en semislavisk variant. Til tross for at computeren sier stillingen er helt jevn, er den nok enklest å spille for sort, men etter en liten hjerneblødning og Te6 forsvant det en bonde for undertegnede samtidig som stillingen falt sammen. Det påfølgende tårnsluttspillet var lett vunnet for Andre.

Torfinn fikk store problemer i åpningen mot Anders S, og Anders fikk et klart overtak. Med dårlig tid allerede i midtspillet var det like før han slapp Torfinn inn i partiet igjen, men med komplisert stilling ble Anders høyere spillestyrke avgjørende.

Morthen prøvde seg med Londonsystemet mot Harald, men ble for passiv og ble sakte men sikkert presset sammen i sin egen stilling. Selv uten de store bukkene ble Morthen rett og slett utspilt, og Harald fikk en god start på høstturneringen.