Emma viser ingen nåde!

      Kommentarer er skrudd av for Emma viser ingen nåde!

Emma ble den store helten i kveldens utsatte partier. Hun viste null respekt for Pål og spilte god sjakk som hvit i avbyttevarianten i Caro-Kann. Pål fikk aldri rokert, og Emma spilte på å utnytte Påls utsatte kongestilling. Etter at Pål bukket svartfeltsløperen ga ikke Emma han noen mulighet til å komme seg tilbake i partiet. Hun spilte nøyaktig og avgjorde med stil.

I partiet mellom Anders A og Helmer, ble Helmer for passiv som svart i en b3 sicillianer. Det kostet tidlig en springer, og etter noen raske bytter vant Anders greit.

Torfinn hadde svart i lukket sicilliansk mot Anders E, og fikk nærmest vinnende fordel ut av åpningen. Når han spilte litt unøyaktig, ble fordelen noe mindre, men det var fortsatt en markant fordel, fram til Anders klarte å vinne materiell i sluttspillet, og avgjorde til slutt.

Morthen kom godt ut av åpningen mot Oda, og fikk en klar fordel. Etter unøyaktig spill ga han fordelen tilbake til Oda, men hun svarte dessverre med å bukke dame. Dermed slapp Morthen med skrekken.

 

Amanda pushet nok en gang litt for mye med bøndene på kongefløyen, og fikk en veldig utsatt kongestilling som Espen utnyttet til å jage kongen helt over på damefløyen før han mattet.

Kveldens siste parti ble spilt mellom Bjørn og Thorgrim. Tidlig i midtspillet sto Thorgrim trangt og dårlig koordinert, men etter å ha fått åpnet c-linja og sendt tårnene på jakt, kollapset Bjørns stilling.