Østlandsserien 1. runde

      Kommentarer er skrudd av for Østlandsserien 1. runde

Østlandsserien åpnet med hjemmekamp for begge lag. Førstelaget skulle opp mot Porsgrunn, mens andrelaget møtte OSS Lilleputt.

For andrelaget ble det en tøff start, da Tore tidlig tapte mot Elias Sidali, mens Emma måtte gi tapt for Anniken Engedal. Kristian tente igjen håp om lagpoeng ved å slå Knut Syse, mens Thorgrim som sort hadde god stilling i en Benkø gambitt. Dessverre feilregnet Thorgrim på stillingen, når han trodde han skulle vinne kvalitet og ble heller spillende mot en fribonde som ikke kunne stoppes. Dermed ble resultatet 1-3

Førstelaget møtte et jevnt besatt Porsgrunn, med en ung fremmadstormende junior, Andreas Sebastian, på førstebord. Pål tok en tidlig remis mot Johnny Sebastian på tredjebord, mens Jon hadde få problemer med å slå Jøran Steen Pettersen med hvit på andrebord. I de to siste partiene kjempet Vidar i motbakke mot Andreas Sebastian, med bonde for lett offiser, mens Anders hadde lovende stilling mot Petter Gjertsen. Dessverre spilte Anders for passivt og låste av når han skulle åpnet. Dermed måtte han ta til takke med remis, mens Vidar ikke kunne forsvare stillingen med offiser for lite, noe som ga 2-2 i matchen.

Individuelle resultater og tabell 3. Divisjon avd. A og 4. Divisjon avd. C: http://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=Ostlandsserien2016-17-AkademiskSjakklubb