Oslo Chess Festival 2016

      Kommentarer er skrudd av for Oslo Chess Festival 2016

I høstferien ble Oslo chess festival arrangert på Scandic Fornebu. Hovedturneringen var en 9 runders åpen turnering som til slutt endte opp med 150 deltagere. Noe som gjør det til den nest største åpne turneringen i Norge noensinne. Pål Nordquelle som organiserte turneringen har som mål å gjøre dette til et årlig arrangement, som på sikt skal kunne konkurrere med de store åpne turneringene i Europa.

Fra Konneruds spillere var det to som spilte turneringen, nemlig Vidar og Anders. Dessuten var undertegnede med i dommerteamet, som ble ledet av IA Henrik Sjøl, gjennom hele turneringen.

Sportslig sett ble det en turnering på det jevne for Anders, med 4,5/9. Dette var eksakt som forventet ut fra motstand, og ga en 76. plass, som var noen få plasseringer over forhåndsrangeringen. Den største opplevelsen var nok å møte GM Rune Djurhuus i første runde, selv  om det ble et relativt raskt tap.

Vidar var nok ikke like fornøyd med spill eller poengfangst. Med 5/9 endte han på 63 plass, men scoret drøyt 2 poeng under forventet i forhold til motstand. Han fikk denne gangen erfare at det kan være vanskelig å møte unge sultne spillere på vei opp. Kjenner vi Vidar rett, er han sterkere tilbake allerede onsdag.

Anders i runde 8 (Foto: Anniken Vestby)

Anders i runde 8 (Foto: Anniken Vestby)

Fornøyd dommer på banketten (Foto:Rolf Haug)

Fornøyd dommer på banketten (Foto:Rolf Haug)

Resultater her: http://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=OsloChessFestival-Masters2016-NordstrandSjakklubb_2