Høstturnering runde 3

      Kommentarer er skrudd av for Høstturnering runde 3

I runde tre av høstturneringen ble det flere spennende partier, og noen som ikke var så spennende.

Det minst spennende og raskest avgjorte partiet, kom mellom Jon og Harald. Etter en høyest normal åpning i symmetrisk engelsk, klarte Harald allerede i trekk 10 å bukke offiser. Da han så Jons ellevte trekk ga han like gjerne opp.

Undertegnede spilte feil i åpningen mot Bjørn, og følte at stillingen var elendig etter å ha gitt en unødvendig bonde. Computeren sier riktig nok at det er kompensasjon for bonden, men i stedet for å spille tålmodig videre, ble det ofring på kongestilling og greit tap når Bjørn fant de riktige trekkene.

Terje prøvde seg denne gangen på fransk, mot Kristian, og fremmedspråk var tydeligvis hans styrke denne kvelden. Etter hvert ble det vel luftig rundt Kristians konge, og stadig mer materiell forsvant på den hvite siden av brettet. Dermed er Terje fortsatt ubeseiret, men med et hengeparti mot Jon.

Partiet mellom Christoffer og Tore ble jevnt, men Tore hadde de største sjansene til å avgjøre underveis. Når han ikke fant vinstmulighetene, ebbet det ut i remis med damer og to bønder hver på brettet.

Helmer spilte for en gangs skyld d4 mot Per Arne, og kom bra ut av åpningen. Tidlig i midtspillet tok Per Arne kontrollen over begivenhetene, og det så ut som han skulle klare å vinne partiet. Etter å ha oversett et par gode muligheter, kom den endelige feilen med Lh6 i trekk 38. Etterpå kikket ikke Helmer seg tilbake. Da ble springerparet sammen med tårnet for sterke.

Kveldens siste parti ble en skikkelig sluggerfest mellom Jan Magnus og  Vidar i skandinavisk. Med et tidlig dronningbytte, rokerte ingen av spillerne og det ble et svært komplisert parti der brikker hang over alt på brettet i en periode. Computeren viser at Jan Magnus kunne fått nær vinnende fordel i trekk 31, ved å slå på b7. Når han i stedet gikk for masseavbytter, kom det inn i et remisaktig sluttspill som var vanskeligere for hvit å spille. Den endelige feilen kom i trekk 61, da Jan Magnus trakk  kongen tilbake til f1 og tillot Vidar å rulle på med h3 og h2.

Jan Magnus ga Vidar kamp til døra.

Jan Magnus ga Vidar kamp til døra.