Spillekveld 22. februar

      Kommentarer er skrudd av for Spillekveld 22. februar

Denne kvelden ble det spilt fire kamper i hver gruppe. 

I gruppe A tok Vidar revansje for to tap i det siste og kjempet til seg en remis mot Leon. Etter en lang kamp i motbakke fikk Vidar en fordel i sluttspillet, men Hedersmannen hadde en lang kveld. Skulle nok valgt å spille videre med D+L+2 bønder mot D+4 bønder. Når han byttet ut dronningen forsvant fordelen og Leon kunne alt i alt reise hjem med en god følelse. 

Andreas mot Thorgrim ble skjemmet av en tidlig bukk av Andreas og Thorgrim kunne nok en gang hale i land en heldig seier. Etter 4 trekk stod Andreas til +2,5, men valgte 5. h3 og bukket en springer etter å ha blitt jaget rundt.

Marcus mot Steinar ble en jevn batalje helt til Marcus dessverre gjorde noen feilvurderinger i sluttspillet og gav opp. Nok en gang beviser han at nivået er der frem til sluttspillet kommer og som så mange av oss som spiller i klubben fra høyden gjør feilvurderinger vi ikke aner konsekvenser av. 

Dag mot Jon ble også en lang kamp. Jon fikk tidlig fordel, men Dag kjempet godt underveis og klarte lage motspill og gi Jon anledning til å dukke godt ned i sin kunnskap. Vår stoIe det han pleier, og Roger kunne legge bort timer med forberedelse mot e4 og spille sitt vanlige e6. Siste mulighet for Mats var etter 11. … Dg5??. Om han da spiller e4 tvinges Formannen til å bytte Dronning og dytte offiserer bakover i banen. I stedet fikk han rom og kunne gi Mats kun dårlige alternativ og presset inn i et forsvar som måtte kollapse til slutt. 

Kampen mellom Helmer og Halldor er jeg usikker på hvordan man skal beskrive. Helmer kommer godt ut og har etter 23. … Lxe5 en fordel på 5,8. En feilvurdering gjør at Halldor kan utligne og etterhvert overta initiativet. Dette gir han bort og en jevn periode følger. Så etter 50. Kc3 har Halldor fordel 11,1. 50. … Ke5?? gir Helmer fordel 8,5. 51. Kc4 gir Halldor fordel 11,9. Igjen spilles det til remismuligheter, men omsider skjer den siste feilen. Dessverre for Helmer er det han som gjør den og Halldor kan vinne. Her er nok et bondesluttspill mange bør spille gjennom og ta med seg lærdom fra. Takk gutter. 

Robert fikk omsider full uttelling og kunne til og med spare Battery-boksen til neste uke. Mot Geir T fikk han tidlig overtak og holdt det inn med riktig spill. Gratulere Robert. 

Øivind mot Espen var også en kamp som gikk opp og ned. Øivind hadde en fordel etter Espen sin 17. .. Db2?? som han dessverre ble spilt bort og Espen fikk et trykk som han til slutt fikk omsatt til seier. 

Vi spiller 29.02 utsatte kamper i begge grupper.