Klubbkveld med Johan Sebastian Christiansen

      Kommentarer er skrudd av for Klubbkveld med Johan Sebastian Christiansen

Onsdagens klubbkveld med Johan Sebastian Christiansen ble en stor suksess.

Johan Sebastian kom rett fra en 12. plass i årets europamesterskap, og han har dermed kvalifisert seg til FIDE Worldcup i september.

Først spilte han klokkesimultan mot 12 spillere fra barnegruppa. Med 10 minutter på klokka for spillerne og for Johan Sebastian ga han seg selv en god utfordring med tiden. Til tross for det vant han alle partiene, og tok seg god tid til en spørsmålsrunde fra barna. Deretter var det tid for autografskriving og posering for selfier. Dette ga mange veldig fornøyde barn.

Etter en liten kaffepause var det duket for voksengruppa, som fikk en flott gjennomgang av Johan Sebastians vinstparti med svart, fra europamesterskapet, mot Ilia Smirin. Det er utrolig interessant og lærerikt å få et innblikk i tankegangen til en så god spiller i løpet av et parti. Dessuten er det fantastisk når han klarer å legge opp en gjennomgang som fenger et så mangslungent felt med tilhørere.

Deretter gikk han gjennom et parti fra første runde i klubbmesterskapet, mellom Emma og Vidar. En fin gjennomgang, med et praktisk blikk på partiet, uten computer.

Avslutningen var en simultan mot 19 spillere, og 30 minutter på klokka. Den eneste fordelen Johan Sebastian fikk, var hvit på alle bord. Til tross for stram tid, avga han kun to remiser. Anders, og Jan Gunnar fra Modum, var de eneste som klarte å få med seg hvert sitt halvpoeng, til tross for at også Vidar og Benjamin sto godt under veis.

En stor takk til Johan Sebastian som stilte opp på dette, og skapte en fantastisk kveld for oss som deltok.