Siste runde i klubbmesterskapet

      Kommentarer er skrudd av for Siste runde i klubbmesterskapet

Vidar og Jon kjemper om turneringsseieren.

Etter 9. runde i klubbmesterskapet er det ennå åpent hvem som blir turneringsvinner. Heller ikke klubbmestertittelen er 100% avgjort. Både Jon og Vidar som kjemper om turneringsseieren står med 7,5/8. Begge har et utsatt parti mot Pål, som på sin side har en teoretisk mulighet til å ta klubbmestertittelen siden han er 1,5 poeng bak Anders A før de utsatte partiene er spilt.

Partiene fra 9. runde ble av veldig varierende kvalitet og mye bukking.

Jon plukket fram Albins motgambit mot Kristian, og fikk en komfortabel fordel ut av åpningen. Etter raskt avbytte av offiserer kom de inn i et sluttspill Jon greit omsatte til vinst.

Anders E og Anders A braket sammen i en batalje som startet som en Grunfeldt, men tidlig forsvant ut av de teoretiske linjene. Anders A fikk mulighet til å skape materiell ubalanse når han byttet av dama mot to tårn. Ingen av spillerne hadde full kontroll i komplikasjonene som oppsto. I det meste av partiet hadde Anders A klar fordel, men Anders E hadde i følge Stockfish muligheter til remis på enkelte tidspunkter, men etter at Anders A vant en offiser og fikk byttet bort tårnene mot dama, gikk han inn i et totalt vunnet sluttspill.

Harald spilte skotsk mot Torfinn, og bukket springer i trekk 6. Deretter forvaltet Torfinn fordelen fint, fram til han bukket bort partiet ved å slå på c2 i trekk 21.

Partiet mellom Tore og Kent ble også skjemmet av bukker. I en fransk avbyttevariant fikk Kent komfortabel fordel, men bukket egentlig offiser med 15. … Dc4 Når Tore ikke tok mot gaven,ble det en grei seier til Kent. Det er mulig Tore kunne brukt noe mer tid i denne stillingen….

Amanda ble litt uforsiktig i åpningen, og fikk en litt dårlig utvikling og klønete bondestruktur. Det utnyttet Bjørn forbilledlig og vant greit.

Partiet mellom Roger og Morthen ble Pirc, og Roger fikk en grei fordel tidlig. Etter hvert overspilte han rett og slett Morthen. Dette smakte nok godt etter en litt variabel turnering for Rogers del.

Thomas fikk en lett seier mot Tormod, som bukket offiser allerede i trekk 10. Da valgte Tormod å pakke sammen. Kanskje ikke et smart valg etter alt det rare vi så i de andre partiene denne runden.

Egil var tilbake der han er best mot Per Arne. Han blåste til angrep fra start, og spilte kanskje ikke de objektivt sett beste trekkene hele veien, men holdt presset opp til Per Arne bukket under, og Egil fikk til slutt sette matt.

Partiet mellom Christoffer og Benjamin ble nok en bukkefest. Først bukket Benjamin offiser i åpningen, før Christoffer var så vennlig å bukke tilbake. I midtspillet bølget det litt fram og tilbake, før Christoffer egentlig bukket et tårn, med 28. TXd5. Dessverre for Benjamin så han ikke den feilen, og han kom raskt inn i et tapt sluttspill.

Tias spilte for overfladisk og raskt i åpningen, og Leidulv utnyttet greit feilene til å få vinnende fordel. Årets kommentar kom da Leidulv med tårn og løper over kommenterte at det kanskje ikke var så mye å spille videre for, og Tias raskt svarte: «Jeg får ikke lov å gi opp ennå, av mamma» Der har du en gutt med respekt for sin mor.

I kveldens siste parti møttes Oda og Espen. Der spilte Oda ut Espen etter alle kunster i åpningen, og kunne ha vunnet dame allerede i trekk 8. Til tross for den overseelsen bygde Oda opp stor fordel, og burde klart å vinne det. I stedet kom det noen unøyaktige trekk fulgt av en bukk, og Espen kunne kontre inn seieren.