Det tetter seg til om klubbmestertittelen

      Kommentarer er skrudd av for Det tetter seg til om klubbmestertittelen

Det ble mange utsatte partier 7. runde av klubbmesterskapet, av forskjellige årsaker. Verken Jon eller Vidar fikk spilt denne runden, men de troner på toppen av tabellen og en av dem vil nok vinne turneringen. Siden begge representerer Tempo, er det 4 av de 5 spillerne på 5 poeng som ser ut til å skulle gjøre opp om klubbmestertittelen.

Anders har kanskje en liten fordel blant disse, siden han allerede har møtt både Vidar og Jon. Både Emma og Pål har utsatte partier mot de to på toppen, mens Harald og Thorgrim møter henholdsvis Jon og Vidar i neste runde.

I 7. runde ble det en kontrollert seier for Anders A mot Christoffer. Det startet med en relativt kjent hovedvariant i Grunfeld, der Anders avvek og spilte en litt spekulativ variant. Christoffer bukket så med 15. Se5 og kom raskt 2 offiserer under.

I oppgjøret mellom Kristian og Thorgrim startet det med 1. Sf3 e6, og utviklet seg til en litt merkelig sicillianer der svart fikk bonde og initiativ, men ga tilbake et par bønder for å få jaget hvits konge ut på brettet. Etter morsom angrepssjakk kunne Thorgrim så matte hvits konge på g5.

Roger la for en gangs skyld bort sitt kjære London system mot Terje, og det ble en semislave hvor hvit lenge hadde fordel. Etter hvert jevnet det seg ut, men med 34. … Dc7 bukket Terje en offiser, og Roger tok med seg helpoenget.

Skal du spille svart mot Harald, må du stille godt forberedt på Bird. Det var i høyeste grad Kent, som fikk klar fordel i åpningen mot Harald. Dessverre ble han litt utålmodig og svekket seg for mye med 21. … g5. Det straffet Harald hardt og effektivt, og hentet hjem helpoenget.

Per Arne og Tore møttes i en skotsk duell, der Tore fikk opp et totalt vunnet sluttspill, før han feilspilte og tillot at Per Arne fikk inn en evigsjakk.

Kveldens siste parti var mellom Robert og undertegnede. Det ble en litt merkelig Berlin oppstilling i spansk, der ingen av oss spilte i nærheten av feilfritt. Jeg fikk etter hvert muligheten til å ofre en løper for å gi Robert en utsatt kongestilling. Da han ikke fikk fant beste forsvar, fikk jeg inn et overveldende kongeangrep som kostet han materiell. Gavmild som jeg var, bukket jeg tilbake et tårn, men kom inn i et bedre sluttspill med bonde over. etter en del manøvrering klarte jeg til slutt å innkassere helpoenget.