Klubbmesterskapets 3. runde

      Kommentarer er skrudd av for Klubbmesterskapets 3. runde

Vi fortsetter med stinn brakke på klubbkveldene, og det er morsomt å se alle juniorene som er i sving. De er tross alt klubbens fremtid! Hyggelig er det også å se klubbens nykommere, som sklir rett inn i vår sosiale profil.

Vidar og Jon på henholdsvis 2. og 1. bord

Selv om partiene begynner å bli jevnere, var det ennå litt igjen til spillestyrken utlignes på de øvre bordene. På bord en møtte Jon, Tore, som gikk rett inn i samme engelsktema som Anders E gjorde forrige gang mot Jon. Med offiserer på c6 og e6 i tillegg til på c5 blir det sårbart når Jon spiller d4. Når Tore måtte gi offiser for to bønder, kom han aldri riktig på talefot med Jon. Selv når Jon ga tilbake offiser for to bønder var stillingen fullstendig vunnet for Jon.

Vidar møtte en Thomas som nok gikk til verket med litt vel mye respekt. Med litt passivt spill tillot Thomas at Vidar fikk etablere en fribonde i d-linja, som ble avgjørende. Når Thomas så bukket dame, var løpet kjørt.

Mahrukh hadde etter forrige rundes seier kommet seg så høyt på poengskalaen at hun skulle møte Anders A. Heller ikke hun hadde de største forhåpningene når hun satte seg til brettet, og hun valgte en litt forsiktig tilnærming til Anders siscilianer. Det passive spillet straffet Anders relativt raskt og brutalt, men Mahrukh kommer garantert sterkere tilbake når hun møter spillere nærmere sitt eget nivå.

Mahrukh fikk det tøft, mens Kristian vant

Undertegnede ble alt for passiv i en bogo indier mot Kristian, og ble stående under press helt fra start. Med kjeitete offisersoppstilling på damefløyen fikk Kristian lett spill. 23. Db3 var dog unøyaktig, og ga gode utligningsmuligheter om jeg hadde sett Sxc5 direkte. Nå brukte jeg et trekk for mye på det, og da var det slutt.

Terje tro til i kjent stil mot Christoffer, og kom klart best i åpningen. Han beholdt initiativet i midtspillet, men lot Christoffer utligne mot slutten av midtspillet. Katastrofen kom først med 28. ….. e5. Dette ga Christoffer to passerte fribønder, og mattrusler. Dette sluttspillet konverterte Christoffer sikkert til seier.

Terje overspilte stillingen og tapte

Partiet mellom Leidulv og Bjørn ble et parti der Leidulv tidlig fikk kvelertak på Bjørns konge, men Bjørn forsvarte seg seigt i motbakke og det ble kveldens nest lengste parti. Til slutt kunne dog Leidulv forlate brettet som seierherre.

Leidulv spilte godt mot Bjørn

Roger åpnet usedvanlig tamt mot Robert, og sto til tap i trekk 8 dersom Robert hadde sett Lxh6. I stedet rokerte han kort, og hadde en behagelig fordel.Da var det Roberts tur til å bli passiv, og Roger innledet en bondestorm på kongefløyen som skaffet han en stor fordel. I et tabbebonanza tillot Roger at Robert kom inn i kongestillingen hans med dama, noe som kunne gitt mulighet for evigsjakk. Deretter spilte Roger unøyaktig i forsvar, og Robert hadde mulighet til sleggeslaget 27. Td8+. I stedet valgte han å bytte damer, og tapte. Dette partiet vil nok begge helst legge bak seg så fort som mulig.

Robert fikk gavepakker av Roger, men tok ikke i mot

Roger gjorde tabber men vant

[pgn]

[Event «Klubbmesterskap Konnerud 2017»]
[Site «Konnerud bydelshus, Malmveien 15»]
[Date «2017.02.01»]
[Round «3»]
[White «Damli, Robert Forthun»]
[Black «Løvaas, Roger»]
[Result «0-1»]
[WhiteElo «1274»]
[BlackElo «1494»]
[PlyCount «60»]
[EventDate «2017.??.??»]

1. e4 e6 2. Nf3 Bc5 3. Nc3 Ne7 4. d4 Bb6 5. Bc4 d5 6. Bd3 O-O 7. e5 Nd7 8. O-O
f5 9. Bg5 h6 10. Bxe7 Qxe7 11. Ne2 c5 12. Nf4 Qf7 13. dxc5 Nxc5 14. Re1 g5 15.
Ne2 Rd8 16. Ned4 Ne4 17. Bxe4 dxe4 18. Nxg5 hxg5 19. c3 a5 20. Qe2 Bxd4 21.
cxd4 Rxd4 22. Red1 Rxd1+ 23. Rxd1 Qe7 24. Qh5 b6 25. Qg6+ Kf8 26. Qh6+ Qg7 27.
Qxg7+ Kxg7 28. Rd6 Rb8 29. Rd8 f4 30. Kf1 Ba6+
0-1
[/pgn]

Tormod spilte et meget godt parti mot Per Arne, og så ut til å ha full kontroll, fram til han bukket dame med 35. Sc6. Da lot ikke Per Arne seg be to ganger, og vant greit.

Kent vant tidlig en offiser mot Torfinn , og deretter et par bønder. Han spilte rolig og trygt, og avgjorde partiet med en fribonde i a-linja. Riktig nok overså han matt i nest siste trekk, men med ny dronning i neste trekk spilte det ingen rolle.

Kent spilte bra

I det første av de rene junioroppgjørene viste Benjamin at han nok er et hakk sterkere enn de andre nybegynnerne fra ungdomssjakken, ved å vinne sikkert mot Oda.

I det andre rene junioroppgjøret startet Espen veldig godt mot Mathias, og hadde stor fordel i sluttspillet, til han bukket et tårn og måtte gi opp.

Tidligere på dagen hadde Thorgrim og Harald spilt remis, uten å legge igjen partiskjemaene, så det er vanskelig å si hva som skjedde.

En spesiell takk til Anders A som de siste gangene har tatt seg tid til å analysere partier med ungdommene som har spilt. Det er veldig fint om de som spiller mot ungdommene har tid til å se litt på partiene mot dem etterpå. De trenger de minuttene for å lære, og for å kunne slå oss voksne enda raskere.

Anders tar seg litt ekstra av ungdommene.