Oppdatering i B- og C-gruppa

      Kommentarer er skrudd av for Oppdatering i B- og C-gruppa

Oppdatering etter runde 4 i B-gruppa

Helmer – Roger er Helmer sin eneste kamp foreløpig og står med 1/1. En batalje som var jevn lenge, men Roger tabbet seg ut med 20. Sd6. Med 20. Sg3 og fortsatt aggressivt Springerspill ville gitt en jevnere stilling, men nå ble det stor fordel og Roger gav opp. I spillende stund trodde nok begge det var matt i få, men det kunne vært spilt videre og på vårt nivå kunne kanskje ting snudd.

Roger har fortsatt med tre seire hvor han har vært heldig og kunnet utnyttet motspillernes feil. Spesielt mot Gunnstein hvor åpningen var katastrofal, men viser at det lønner seg å spille videre i partiene i gruppe B. Tabben har vært utført så mange ganger i lynsjakk at det selvsagt ikke skulle vært lov.

Øivind har startet med 2,5 av 4 og selv Andersson har hatt flyt. I kampen mot Thorgrim spilte han aggresivt og selv Thorgrim ser spøkelser. Etter 14. Sh2 i stedet for å slå på g4 fikk Øivind en fordel som økte etter 18. Ld1. Deretter holdt han en stor fordel som til slutt foredlet seg til gull.

Gunnstein har åpnet mindre fornøyd om med 2/4 tapt over 20 ratingpoeng. Alt er mulig her. I kampen mot Amalie ble det dårlig tid etter hvert og etter noen mindre gode trekk som ikke ble utnyttet kom 28. Df5 som gav en stabil fordel som en fremad stormende Dragen-spiller utnyttet og førte i mål når Gunnstein i tillegg gav bort en offiser. Hun står nå med 2/3 og over 40 økte ratingpoeng. Det er moro å få inn ungt blod og nye krefter å måle seg med.

Thorgrim har startet med 1 av 2 etter en nedskalering til B-gruppa, men vil slå sterkt tilbake. Geir Fagervik har kommet i gang nå og startet sterkt med seier mot Tore. Tore har spilt to lange partier, det vil si motstanderen har brukt lang tid på å bryte ned, men Tore kjemper som vanlig og angrepene vil sitte sterkere etter hvert. Håvard med remis mot Øivind og et litt unødvendig tap mot Roger vil gi trøbbel for hvem som helst i gruppa og Bjørn Stian og Geir Transeth står ikke uten poeng veldig lenge til.

En jevn gruppe som nok ikke vil være avgjort før i siste runde. Alle kan slå alle i utgangspunktet og den som har en kveld med godfølelsen kan gå seirende ut om man spiller kampene ut. Ingen er så gode at feil ikke kan gjøres i uoversiktlige stillinger.

 

Oppdatering i C-gruppa etter runde 4

I C-gruppa er det flere som har to hengepartier og det meste er åpent. Abdulrahman fikk en lei start mot Erik, men har hentet seg pent inn med to seire og remis mot Nåkkve. Tilbake på normalt nivå. Ratingvinner foreløpig er Mats som stadig viser stor fremgang og forventes å ta flere poeng fremover. Daniel er debutant i klubbturneringen og startet med 2/2 og seier mot vanligvis stabile Stine gav en flott boost og vi er glade for å ha deg i klubben med ditt positive og glade humør. 7 av 10 spillere står foreløpig med + i rating og det vil bli spilt mye gladsjakk i lokalene våre fremover også. Det er også veldig flott å ha Robert tilbake etter noen års fravær. Spillet har vært bedre enn poengfangsten og snart sitter den.