6. runde i klubbmesterskapet

      Kommentarer er skrudd av for 6. runde i klubbmesterskapet

I 6. runde ble det en del morsomme partier, og mye kampsjakk. Ikke et eneste av de spilte partiene endte med remis.

Jon vant med stil

Thorgrim og Jon kom sent i gang med partiet, siden Thorgrim kom rett fra jobb. Desto raskere var de ferdig, etter at Thorgrim raskt måtte gi et par bønder i en semislave. Deretter ble det borte enda mer materiell, og etter 19 trekk fant Thorgrim ut at det var bedre å spille lyn på bakrommet enn å spille til matt.

Anders gikk nok en gang for engelsk, og Vidar svarte aktivt med e5. Dette partiet sto lenge og vippet, uten at noen av spillerne gjorde noen avgjørende feil. I sluttspillet var det nok Vidars rutine som ble tungen på vektskålen, og etter et par unøyaktige trekk fra Anders, kunne Vidar innkassere helpoenget.

Pål spilte overraskende rolig med svart, mot Terje, og ga bort initiativet og lot Terje få en relativt klar fordel. Tro mot stilen sin kjørte Terje på og svekket seg tilstrekkelig til at Pål kunne sette inn en effektiv kontring mot kongestillingen til Terje. Dermed ble det en komfortabel seier til Pål.

Thomas måtte gi tapt for Harald

Thomas kom veldig bra ut av startblokkene mot Harald, som valgte en Benoni. Det ga en komfortabel fordel til Thomas, som tydeligvis feilregnet en taktisk variant i midtspillet og kom ut av det med en bonde for lite. Da lot ikke Harald seg be to ganger, og fant vinsten.

Morthen ser ut til å ha fått den verste gravrusten ut av systemet, og hang lenge greit med mot Tore. Riktig nok har han begynt å ta etter Roger og spille London systemet. Nå skal vi ikke gi det for mye kritikk, siden verdensmesteren også har satt det på reportoaret. Riktig nok i hurtig og lyn, men dog. Morthen hadde gode remismuligheter langt ut i sluttspillet, men ble nok litt for passiv så Tore kunne ta hjem helpoenget.

Mahrukh er en spennende spiller, som jo plukket med seg et halvpoeng mot Tore sist. Denne gangen spilte hun hvit mot Per Arne, og kom litt kjelkete ut i åpningen, men klarte å utligne, før hun dessverre bukket bort partiet. På sitt beste spiller hun briljante trekk, men mangler ennå stabilitet. Med mer spilling kommer det!

Roger fikk en litt heldig seier mot Leidulv

Roger er tro mot sitt kjære Londonsystem, og han fikk etter hvert en liten fordel mot Leidulv. Etter hvert som stillingen ble mer og mer låst,  var det Roger som hadde mest å spille på. Da han bukket en springer for bonde var det plutselig Leidulv som var i førersetet, men etter passivt spill der Leidulv sperret offiserene sine inne på kongefløyen fikk han nok og ville hjem til kona. Dermed ga han opp i en stilling han burde spilt videre på. Det var mer enn nok motiver til å ofre tilbake springer eller løper for bonde, og få aktivisert brikkene til et likt sluttspill.

Undertegnede skulle opp med de hvite brikkene mot Egil, og det ble fransk avbyttevariant. Egil kom helt fint ut av åpningen men bukket umotivert en løper. Når det senere også forsvant en springer, var det bare et tidsspørsmål hvor fort undertegnede kunne avgjøre. Egil forsøkte seg med et kongeangrep, men etter avbytter av tårn og dame var det ikke mer å spille på, og jeg kunne innkassere min første seier i et langsjakkparti mot Egil.

Tias var svart mot Torfinn, men spilte som vanlig litt for fort og rotet litt unødvendig bort en offiser. Dermed kunne Torfinn ta en kontrollert seier.

Oda spilte litt uortodokst i åpningen mot Robert, men fikk etter hvert fordel. Dessverre for henne, fant hun ikke den mest nøyaktige fortsettelsen. Hun hadde ved et par anledninger muligheten til å spille Lg5, som ville svekket sorts stilling så mye at det ville vært vanskelig å holde det. I stedet bukket Oda etter hvert bort partiet, og Robert fikk helpoenget.

I partiet mellom Espen og Benjamin, viste Espen innledningsvis at han stadig blir bedre. Han utspilte Benjamin i åpningen, men Benjamin fant ressurser i stillingen som førte til at han fikk utlignet i midtspillet, før en liten felle gjorde at Espen mistet materiell, og Benjamin kunne innkassere partiet.

I kveldens siste parti var Amanda litt mer tålmodig med bøndene foran kongen, enn hun har vært i en del andre partier  i det siste. Det førte til en trygg og god kongestilling, som hun kombinerte med trygt og godt spill og en fortjent seier. mot Mathias.