Klubbmesterskapet 2023 er avgjort

      Kommentarer er skrudd av for Klubbmesterskapet 2023 er avgjort

Vi kan gratulere Jon Fredrik Rørvik som klubbmester i langsjakk 2023. Nok en gang var det Jon som trakk det lengste strået i klubbmesterskapet i Konnerud Tempo. Etter 11 runder Berger, sto Jon igjen med 10 poeng, etter kun å ha avgitt 2 remiser mot nummer 2 og 3 på tabellen. En meget sterk prestasjon!

På en noe overraskende 2. plass fulgte Anders Nilsson Aure, med 9 poeng. Han presterte også å å gå ubeseiret gjennom turneringen, etter 5,5 av 6 med svart og ha møtt de to høyest ratede motstanderne med denne fargen. Med en ratingfremgang på 46 poeng, er dette hans sterkeste klubbturnering på Konnerud, noensinne

Først på 3. plass, med 8 poeng fulgte den knepne ratingfavoritten, Leon Simula. Han åpnet turneringen overraskende med et tap mot Steinar Leite, og måtte også bite i gresset mot Anders i runde 9. Med ytterligere 2 remiser mot Jon og Vidar ble det en turnering ca. 1,5 poeng under forventet score. Vi må nok regne med at det er en revansjesugen Leon som stiller i høstturneringen, med noen skarpe varianter på lur.

Hvem som vinner ratingpremien for beste spiller under 1800 blir ikke klart, før de to utsatte partiene er ferdigspilt. Dette vil nok stå mellom Svein Erik og Villum, men Villum trenger seier  på grunn av Svein Eriks sterke kvalitetspoeng.

Det må også nevnes at Marcus Stokke fra Eiker gjorde en meget god figur. Som klart lavest ratede spiller tok han 3 poeng, etter remiser mot Anders og Svein Erik, og seire mot Thorgrim og Dag. Dette gir hyggelige 26 ratingpoeng inn på konto.

Det ble også spilt en gruppe, stengt for spillere over 1600 i rating. Etter 9 runder Sveitser ble det helt likt på poeng i toppen. Både Roger Løvaas og Amalie Linnea Heibo endte på 7 poeng, men på tross av mange utsatte partier kan ikke Amalie ta igjen Rogers forsprang på kvalitetspoeng, til tross for at Amalie med gode sluttspillferdigheter slo Roger i siste runde.

I skrivende stund ligger nykommeren Elliot Gieverholt Olsen på 3. plass med 6,5 poeng, men han kan innhentes av Nåkkve som har et utsatt parti. Dersom Nåkkve skulle vinne sitt utsatte parti, vil 3. plassen bli avgjort på kvalitetspoeng.

Fulle resultater ligger ute på Turneringsservice