NM i hurtigsjakk for seniorer 2021

Kommentarer er skrudd av for NM i hurtigsjakk for seniorer 2021

Konnerud Tempo sjakklubb arrangerte helgen 13 – 14. november, Norgesmesterskap i hurtigsjakk for seniorer. Betenknisngstiden var 20 min pr. spiller pr. parti, med 10 sekunder tillegg pr. trekk. Mesterskapet ble spilt i 2 klasser. 50+ og 65+.

I den yngste klassen var det vår egen Jon Fredrik Rørvik som styrte showet fra start til mål. Med 5/5 første dag, trygget han mesterskapet hjem med 3 remiser og en seier dag 2. Med 7,5 poeng, endte han opp et halvpoeng foram Trond Støre (NSF) og Richard Bjerke (OSS). Konnerud Tempos andre deltager i klassen, Steinar Vedeld, tok 3,5 poeng og endte godt foran sin egen rangering.

Den eldste klassen ble vunnet av Einar Hamre (Drammen schakklub) med 7 poeng, foran Ole Smeby (Kongsvinger) på samme poengsum, men med et halvt kvaltetspoeng mindre. Pallen i denne klassen ble fylt opp av en annen spiller fra våre naboer i Drammens schakklub, Ragnar Edvardsen med 6,5 poeng. Konnerud Tempos æresmedlem Vidar Taksrud tok her den første plassen utenfor pallen med 6 poeng.