Åpent NM i lyn- og hurtigsjakk 2020

      Kommentarer er skrudd av for Åpent NM i lyn- og hurtigsjakk 2020

For 3. gang har Konnerud sjakk-klubb arrangert åpent NM i lyn- og hurtigsjakk. Vi startet med lynsjakk fredag 10. januar med 429 startende. Dessverre sviktet også denne gang teknologien oss. Mange gode forberedelser var gjort i form av registrering på nett, og forhåndsbetaling. Derfor var det ekstra irriterende at det ikke gikk som vi ville. Den lokale løsningen skulle nok vært klarlagt på forhånd og vi ble lettere handlingslammet i avgjørende øyeblikk. Dette må taes som lærdom til neste gang.  Hurtigsjakken ble spilt 11. og 12. januar med 452 spillere. En C-gruppe her med 194 spillere er voldsomt. Dette er norsk sjakk sin store helg tradisjonelt utover Landsturneringen, og stedet å møte gamle og nye bekjente gjennom en travel og fantastisk morsom helg. 

Mesterskap i lynsjakk ble vunnet av Simen Agdestein med perfekt score 9/9, mens Frode Elsness vant hurtigsjakken med imponerende 9/10.

Lørdag kveld hadde vi med oss Kjetil Lie som spilte tidssimultan mot ikke mindre enn 22 spillere. Kjetil startet med 55+10 og motstandere 20+10. Det ble tidspress mot en rekke habile spillere og 12 stykker kunne plukke premiebok etter å ha ha tatt poeng mot en Stormester.

I dommerstaben hadde vi en rekke av Norges FAer og NAer som vil holdt orden på logistikken sammen med turneringsleder IA Henrik Sjøl. Dette var en veldig fin dommergjeng som sammen holdt skjemaet lørdag og søndag og som jeg håper samles i Drammen ved senere anledninger.

Vi hadde også fått støtte fra sparebankstiftelsendnb, og handlet inn utstyr som gjør oss ennå mer selvforsynt i store turneringer, og mulighet for å hjelpe klubber i kretsen. 

VELKOMMEN TIL SJAKKFEST I DRAMMEN!!