Grensesjakken og NTG eyeQ GP

Kommentarer er skrudd av for Grensesjakken og NTG eyeQ GP

Grensesjakken er den eneste Norges grand prix turneringen som ikke spilles i Norge. Kongsvinger sjakklubb har startet en tradisjon med å arrangere Grensesjakken i Charlottenberg i Sverige, etter samme format som svenske grand prix turneringer. Dvs. tre runder hurtigsjakk på fredag og fire runder langsjakk fordelt på lørdag og søndag.

Den eneste kjenningen fra Konnerud som spilte, var Vidar. Han startet med 2/3 i hurtigsjakkdelen, og fikk dermed hard motstand i de fire langsjakkpartiene i A-gruppa. Med 2 remiser i langsjakken ble det 3 poeng på 7 runder, og 17. plass av 28 deltagere. Vant gjorde forhåndsfavoritten FM Johannes Haug fra Nordstrand, med 7/7. Hele 1,5 poeng foran Steinar Sidselrud, Strømmen og 2 poeng foran Gudmund Stenersen, Vålerenga. Vidars beste enkeltresultat var 4. runde remisen mot Stenersen.

Vinner av B-gruppa ble Ola Torstein Endresen, Sortland, med 6/7.

I den månedlige hurtigsjakken på NTG, stilte Anders A i B-Gruppa, og gjorde et resultat under pari, med 3/7. Han brukte turneringen til å eksperimentere med åpningsspillet, og brukte for mye tid i ukjente stillingstyper. Vinner av gruppa ble fremmadstormende Elham Abdrlauf med 6/7, mens Svein Dale tok andreplassen med 5,5.

I C-gruppa dukket våre ferske gjestespillere Thomas og Kent opp. Begge tok 3/7 i sin første turnering, og det rapporteres om mange gode stillinger  som ble tapt på tid. Vinner av C-Gruppa ble Håkon Øksnevad, Akademisk med 6,5/7

A-Gruppa ble vunnat av IM Lars Oskar Hauge med 7/7, foran IM Timofey Galinsky 6/7 og FM Hans Krogh Harestad, 4/7.