Helmer herjet i Drammen

Kommentarer er skrudd av for Helmer herjet i Drammen

Øystein og Leif Edvardsens minneturnering GP 2016 ble spilt i fine omgivelser på Marienlyst stadion. Av våre faste spillere var det 5 som hadde tatt ferden ned i lavlandet, for å kjempe om poengene.

Helmer hadde litt flaks mot Helge Lavergren

Dagens store prestasjon kom ved Helmer, som kl. 10 på morgenen bestemte seg for at han hadde tid til å spille. Allerede etter fem av seks runder hadde Helmer vunnet C-gruppa. Da sto han med 100% score, mens de nærmeste konkurrentene var 1,5 poeng bak. I siste runde ble det et lite feilskjær, med tap for Drammens Håvard Aarvik-Hansen som ble nummer 2 med 4,5 poeng. På 3. plass fulgte Alex Flåterud fra Asker. Etter Helmers eget utsagn var dette hans første turneringsseier utenfor Konnerud i løpet av hele karrieren. I tillegg til Helmer spilte Emma i denne gruppen. Hun tok 2 poeng og ble nummer 12 av 14 deltagere.

I B-gruppa var det Steinar Leite fra Modum som trakk det lengste strået, etter 5,5/6 og en rask remis i siste runde. På andreplass fulgte Øystein Edvardsens bror Ingar Edvardsen. Han tok 4,5 poeng, det samme som Torge Ugland på 3. plass. Harald som har vært veldig aktiv den siste tiden, hadde en litt tyngre turnering i dag og endte som nr. 16 av 19 deltagere med 2 poeng.

I A-gruppa ble det spennende. Vegar Koi Gandrud ledet gjennom turneringens 5 første runder, men gikk på et tap i siste runde, og ble forbigått av Andreas Garberg Tryggestad på målstreken. Seierspallen ble komplettert av Øystein Bøyum Fossum. Jon tok 3,5 poeng og inntok 5. plassen, mens Anders som sporty gikk opp i A-gruppa for å hindre Walkover tok 1,5 poeng og scoret over forventet. Med det tok han 15. plass blant 16 deltagere.