Endelig i gang

      Kommentarer er skrudd av for Endelig i gang

Endelig var det klart for første runde i Klubbmesterskapet 2021. Det landet til slutt på 28 spillere som vi er godt fornøyd med. Det ligger også noen spillere som il vente til etter nyttår med oppstart.
Vi er også denne gang så heldig å få med oss Aryan Tari i turneringen og er jo bare et bevis på at Konnerud-miljøet er attraktivt for spillere på alle nivåer. Det er en flott opplevelse for spillerne i klubben både å se og spille mot en slik flott ambassadør for det spillet vi er så glad i.
Det ble i hovedsak favorittseiere som det ofte gjør i sveitser-oppsett i runde 1.
Aryan Tari møtte klubbkamerat Halldor Stefansson. Dette er Halldor sin første turnering på Konnerud og det er å håpe at han får mer positive opplevelser utover. Det gikk litt skeis i åpningen, men jobbet lenge i motbakken før matt etter hvert ikke var mulig å unngå.
Øivind møtte klubbens sterkeste kort Jon F. og holdt godt følge i en Ponziani, men gikk feil i 13. c4 og Jon spilte seg sakte og sikkert inn i området til Øivind og sluttførte sikkert.
Geir K. brukte Larsen i et forsøk på å lage trøbbel for vårt æresmedlem Vidar, og holdt godt følge til planen med 12. g4 ikke fungerte og Vidar kunne presse seg inn på området til Geir og avgjøre.
Vår trofaste Kongsberg-mann Lurdalen møtte Håvard og inviterte til Kongegambit som ble avslått. Håvard valgte dessverre feil vei i trekk 5 og fikk en lang og vond kveld.
Nåkkve imponerte lenge mot Anders, men gikk litt vill og tapte offiser i trekk 22. Derfra var det stødig spill fra Aure jr. som førte det sikkert til seier.
En annen nykommer hos er Dag Eriksen fra OSS. Møtet med Abdulrahman styrte han helt fint fra start og Abdulrahman brukte kvelden på å bli kvitt litt rust fra fri-perioden.
Erik mot André var lenge et jevnt parti. Ratingforskjellen var ikke synlig før Erik valgte feil forsvar i trekk 31 da han byttet bort siste forsvarsbrikke og sorte brikker kunne presse seg fremover.
Villum-Hugo ble et parti som ble humpete. Villum presset, men ga muligheter til å få jevn stiling flere ganger. Hugo utnyttet dessverre ikke dette, men vil komme sterkere tilbake.
Et annet humpete parti som svingte var Per-Arne mot Roger. Formann fortsetter sin flørt med fransk og er enig med Aure jr. om at dette ikke fungerer optimalt. Det svingte og partiet viser et av problemene vårt rating-nivå sliter med. Når analysen viser at det optimale trekker går fremover flytter vi bakover og blir litt for engstelige. Det heter seg ennå at angrep er det beste forsvar og mange av oss blir fort for passive i stillinger vi kunne kjempet jevnt videre i med mer offensivt spill.
Thomas er tilbake i klubben og det er som alltid utrolig hyggelig når medlemmer av flokken kommer hjem. Han møtte Julian i sitt come-back og vant etter hvert en offiser. Da var det greit å føre det til seier.
Kveldens siste parti var også der det gikk imot rating. Odd Ivar mot Helmer. Her valgte Helmer feil plan når han byttet dronning og etterpå tok løper i stedet for springer nå nest siste offiser skulle byttes. Odd Ivar spilte et noe unøyaktig sluttspill, men Helmer ikke tok mulighetene for remis som dukket opp. En morsom start for vår venn fra Steinberg.
Tre partier ble utsatt.
Neste runde spilles 1. september og oppsettet ligger ute i TS. Noen partiet vil også her blir utsatt av ulike grunner. Gi beskjed til Håvard om du ikke kan spille.
Alt ligger an til jevnere oppgjør fremover som vanlig i Konnerud Tempo sjakklubb.