Runde 1 og 2 i klubbmesterskapet

      Kommentarer er skrudd av for Runde 1 og 2 i klubbmesterskapet

Ett nytt år, ett nytt klubbmesterskap. I år er vi kommet i gang og fasiten er 30 spillere. Geir T, Trym og Nåkkve spiller sin første turnering, mens Gunnar fra OSS har funnet veien til Konnerud. Vi ønsker de og alle andre lykke til.

I første runde vant rating favoritten i 10 partier, 2 remiser og 1 tap. Partiet til Kjetil og Pål er utsatt. Det var hele 3 familie oppgjør denne kvelden. Hugo mot Helmer kunne fort fått ett helt annet resultat. Hvit vant her tidlig en offiser, men bukka tilbake i en stilling svart alt hadde noe motspill. Dette gjorde at Helmer klarte å snu den dårlige starten å vinne. Villum mot Nåkkve startet dårlig for svart da hvit sine brikker stod harmonisk og fint, mens svart sine manglet koordinasjon. Svart klarte å kjempe seg inn i ett remis sluttspill, men med dårlig tid fant han ikke veien til tvungen remis og tapte istedenfor. Villum slapp med skrekken. I det siste familieoppgjøret møttes Emma og Tias. Svart utspilte hvit i ett vel utspilt angrep og når røyken legger seg står han 8 over på komputeren, men med stor respekt tilbydde han remis, noe Emma tok imot før noen rakk å tenke. 
Andrè havnet i ett ultra skarpt parti mot Gunnar, hvor begge viste stor styrke i en lite oversiktlig stilling. Når kruttrøyken la seg var stillingen remis.

Geir K fortsatte den gode formen fra i høst. Han hadde hvit mot Thorgrim, i en Larsen var det svart som gjorde den første feilen. Etter 5… Le7 kunne hvit svart med 6. Sxe5 og i den påfølgende varianten vunnet bonde. Denne muligheten var åpen fram til og med trekk 9. Istedenfor ga hvit en bonde i det 14. trekket. Etter dette ledet svart med en bonde fram til det upresise trekket 19… Txd6. Videre utlignet partiet seg og vekslet litt fram og tilbake.  26… b5 var trekket som avgjorde alt, da hvit vinner kvalitet. Etter dette var det bare for hvit å føre partiet trygt i havn.

Roger mot Geir F var ett ganske jevnt parti. Når svart begynte å nærme seg å bygge opp en fordel ebbet partiet ut igjen. Den første ordentlige fordelen var det hvit som fikk med ett vel etablert kongeangrep, men her fant ikke hvit den korrekte avgjørelsen og partiet døde igjen ut. Det var ikke før i det 36. trekket at den avgjørende feilen kom, da svart med 36… Ta6 satte tårnet rett i slag og ga en kvalitet. Etter dette vant hvit greit.

Thorgrim mot Kjetil var en engelsk, hvor Kjetil raskt spilte seg til en trygg og god stilling. Før det 41. trekket var det bare svart som hadde mulighet til fordel. Svart spilte seg sakte, men sikkert opp en rolig fordel. Med 23… exf4 ville svart ha vunnet en gratis bonde, men gikk istedenfor 23… e4 holdt på en liten fordel som etterhvert endte i ett remis sluttspill. 41… Kf6 var den endelige feilen til svart da det røk en bonde og hele sluttspillet. 

Så man kan si at de første rundene har bydd på mange interessante partier. Flere av disse er ikke inkludert i denne rapporten, men kan finnes i turneringsservice.