Klubbmesterskapet 2018

      Kommentarer er skrudd av for Klubbmesterskapet 2018

Årets klubbmesterskap i langsjakk, hadde flere spenningsmomenter før start. Ville Vidar og Jon være like overlegne som før? Ville juniorspillerne kunne blande seg inn i toppen av klubbmesterskapet? Ville Anders klare å ta sitt andre klubbmesterskap på rad?

Når vi nå sitter med fasiten, er det på tide å ta en oppsummering av årets klubbmesterskap.

Som tidligere ble kampen om turneringsseieren et oppgjør mellom Tempospillerne Vidar og Jon. De spilte som vanlig en innbyrdes remis, men siden Jon også måtte avgi en remis mot Anders, ble Vidar turneringsvinner med 8,5/9. Dermed ble det andreplass på Jon med 8 poeng.

Vidar mot Jon

Årets klubbmester ble Anders, som gjentok prestasjonen fra i fjor. Med 7 poeng havnet han 1,5 poeng foran utfordrerne til klubbmestertittelen.

På 5,5 poeng fulgte 4 spillere, som kun ble skilt av kvalitetspoengene. Heldigst ut av kvalitetsberegningen kom Helmer som kunne meddele at dette var hans nest beste resultat i klubbmesterskapet noen sinne. Ikke verst i en alder av 70 år. Deretter fulgte kadettspilleren Benjamin, som stadig gjør fremskritt. Fortsetter denne utviklingen vil han være å regne med, helt i toppen av høstturneringen.

De siste spillerne på 5,5 poeng ble Thorgrim og Roger.

På 5 poeng havnet både beste miniputt og beste lilleputt. Emma som beste lilleputt scoret litt over forventet, og fortsetter utviklingen fra tidligere turneringer. Med litt mer stabilitet i spillet blir hun skummel for noen og enhver. Kanskje mest imponerende av alle var Villum, som ble beste miniputt. Og for så vidt mikroputt. Han hadde en litt slow start i sin første store klubbturnering, men avsluttet med 4 poeng på de 5 siste rundene. Her har vi et stort talent, som på sikt kan sette Konnerud sjakk-klubb på kartet for alvor

Med de unge spillerne vi har på gang nå, kan det bli morsomt å se fortsettelsen. Kanskje er det nettopp en av ungdommene som kan utfordre anders om klubbmestertittelen neste år, i stedet for en av de «gamle traverne»

Med innkjøpet av 4 livebrett, har vi også kunnet sende opptil 4 partier live fra de siste rundene i klubbmesterskapet, og på kveldene for utsatte partier. Dermed får vi muligheten til å vise fram hva som skjer i klubben til familie, venner og andre interesserte. Ekstra moro er det da å se en av de unge spillerne få sms fra bestefaren sin i Bergen, med «bra spilt» etter et langt parti.

I løpet av turneringen ble det spilt mange interessante partier. Allerede i runde 2 hadde turneringsvinneren flaks, da Abdulrahman overså matt i 4, to ganger og gikk rett ned etterpå.

I siste runde fikk Villum inn en fin liten minyatyr mot Tore:

Emma spilte et veldig godt parti mot Anders i runde 9. Hun spilte helt på høyde med Anders, men fikk dårlig tid og tapte dessverre på tid i komplisert stilling.

I runde 6 fikk Helmer inn en sikker vinst, mot Thorgrim som spilte på grensen til overmodig. Med kongen i sentrum mens han angrep, ble Thorgrim straffet hardt.