Oppsummering før siste runde av høstturneringen

      Kommentarer er skrudd av for Oppsummering før siste runde av høstturneringen

Det er en stund siden siste oppdatering fra høstturneringen, så her følger en liten oppsummering før 9. og siste runde.

Runde 8 ble uten de store overraskelsene. Jon tok en kontrollert seier over Helmer, mens Jan Magnus var i store problemer mot en bursdagsfeirende Harald. Dessverre for Harald fant han ikke de beste trekkene når han sto til klar vinst i partiet. Først ga han fra seg fordelen, med en bukk, før han senere bukket bort hele partiet.

Anders E spilte aktivt mot Emma, som fikk en svært utsatt kongestilling. Sakte men sikkert ble presset så stort at hun måtte gi materiell uten å få noe motspill ut av det, og Anders kunne innkassere seieren.

Anders A utnyttet et overraskende passivt åpningsvalg av Terje, til å skape stort trykk på damefløyen. Ved overgangen til sluttspillet røyk det et par bønder, før Terje satte en springer rett i slag og ga opp.

Tore var endelig tilbake i slag mot Egil og vant raskt og overbevisende.

Per Arne og Christoffer spilte et spennende parti der Per Arne på et tidspunkt vant tårn for tre bønder, og kunne vunnet greit. Etter unøyaktig spill i sluttspillet måtte Per Arne gi tilbake tårnet for to bønder, men Christoffer hadde fortsatt to sammenhengende fribønder som vant greit.

Steffen fikk seg også en seier  mot Robert.

Det nærmeste vi kom en overraskelse denne runden var Rogers seier over Kristian, som hittil har spilt strålende i turneringen. Kristian overvurderte nok egen stilling, og lot litt mange bønder forsvinne uten tilstrekkelig kompensasjon. Når kruttrøyken la seg  og opptellingen var gjort, var det Roger som kom ut i pluss.

Noen utsatte partier har det også vært spilt i mellomtiden. Mest overraskende var det nok at Emma slo Terje i et parti der Terje sto bra, og kunne kommet inn i et fordelaktig sluttspill med bonde over. I stedet for å bytte trygt ned tillot han Emma å komme inn med dame og tårn på 8. raden. Etter sjakking bakfra måtte terjes konge ut på vandring og det forsvant et tårn. Etter hvert ble kongen jaget tilbake og inn i et mattnett.

Jan Magnus vant greit et utsatt parti mot Øivind, mens Anders A vant en teoriduell i Grunfeld mot Torfinn.

Dermed er Vidar i ledelse før siste runde. Han har 6,5 poeng på 7 spilte partier, mens Jon har 6,5 poeng på 8 spilte partier. På tredje og fjerde plass følger Anders A og Jan Magnus med 5,5 poeng på 8 spilte partier, mens Roger, Kristian og Anders E følger på 5 poeng.

Det utsatte partiet mellom Vidar og Øivind spilles mandag 05.12, slik at alt er avklart i toppen før siste runde spilles.